<p>Fu-sang Pott is fysiotherapeute bij Feyenoord Vrouwen en bij Sportgeneeskunde Rotterdam. (Foto: Angela van de Lavoir)</p>

Fu-sang Pott is fysiotherapeute bij Feyenoord Vrouwen en bij Sportgeneeskunde Rotterdam. (Foto: Angela van de Lavoir)

(Foto: Picasa)

Fu-sang Pott, fysio van Feyenoord, helpt ook andere voetbalsters

ROTTERDAM – Sportgeneeskunde Rotterdam is onlangs gestart met het begeleiden van voetbalsters die zo snel mogelijk willen herstellen van een blessure. Fu-sang Pott, die zelf op het hoogste amateurniveau voetbalt, heeft ervaring bij Feyenoord vrouwen en helpt nu dus ook speelsters van andere clubs. Ze houdt iedere maandagavond spreekuur, waarbij na een screening een behandelplan kan worden gemaakt.

”Niet bij alle clubs kunnen speelsters rekenen op begeleiding bij het herstellen van een blessure”, aldus de fysiotherapeute. “Bij ons kan dat nu wel. Door de extra ondersteuning kunnen de voetbalsters revalideren als een professional.”

Sportgeneeskunde Rotterdam, sponsorpartner van Rotterdam Topsport, ondersteunt zowel sporters als niet-sporters bij blessures, inspanning gebonden klachten, en bij het verbeteren van de conditie. Ook worden inspanningstesten aangeboden om optimaal te kunnen trainen en presteren.

Voor de ondersteuning van de voetbalsters werkt het team samen met sportarts Bas Bulder van ADO Den Haag en assistent-trainster Sandra van Tol van SBV Excelsior Vrouwen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden