Foto: Erick Fecken/Gemeente Rotterdam

Straat afgesloten voor fietsende en lopende schoolkinderen

Rotterdam - De Elektroweg bij de Bergse Zonnebloem in het Kleiwegkwartier wordt vanaf vandaag (maandag 26 oktober) afgesloten voor autoverkeer op de momenten dat de kinderen naar school of naar huis gaan. Zo krijgen kinderen die naar school fietsen en lopen meer ruimte en wordt het verkeer veiliger. Deze nieuwe verkeerssituatie wordt voor minimaal twee maanden getest.

De Elektroweg bij de Bergse Zonnebloem is op haal- en brengmomenten erg druk. Er is veel autoverkeer dat zorgt voor onveilige situaties. Door geparkeerde auto’s zijn overstekende schoolkinderen en fietsers niet goed te zien. Ook moeten fietsers zich een weg banen door de opstoppingen vlak voor de school. De gemeente en de school willen dat veranderen.

Wethouder Judith Bokhove: “Veel ouders brengen hun kinderen met de auto vanwege het slechte weer en omdat ze het verkeer onveilig vinden omdat er veel auto’s zijn. Aan het weer kunnen we weinig veranderen, maar we kunnen wel zorgen voor minder auto’s waardoor het verkeer rond de school overzichtelijker en veiliger is.”

Tijdens haal- en brengmomenten wordt de Elektroweg tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt de weg afgesloten van 08.00 tot 08.45 uur en van 14.30 tot 15.15 uur. Op woensdag is de straat van 08.00 tot 08.45 uur en van 12.00 tot 12.45 uur niet bereikbaar voor autoverkeer. Bewoners van de Elektroweg kunnen hun huis gewoon bereiken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden