Foto:

Snel testen op corona binnen handbereik in Rotterdam

Rotterdam - Snellere tests om een coronabesmetting mee vast te stellen, komen steeds meer binnen handbereik. Eerder werd al bekend dat er landelijk zeven ‘XL-snelteststraten’ komen, waar 2.500 tot 5.000 mensen per dag getest kunnen worden. Tot die er zijn, springen commerciële partijen in het gat.

Met een sneltest kan in ongeveer een kwartier wordt vastgesteld of iemand met het coronavirus besmet is, of niet. Wanneer de XL-teststraten klaar zijn voor (gratis) gebruik, is nog niet duidelijk. Afgelopen vrijdag liet burgemeester Aboutaleb bij Radio Rijnmond weten dat hij één of twee van zulke straten in Rotterdam verwacht.

Tot die tijd springen commerciële partijen in dit gat. Op 29 oktober opent Covidtestnederland.nl twee testlocaties waar je voor een introductietarief van 55 euro zo’n sneltest (goedgekeurd door RIVM en WHO) kunt laten uitvoeren. De ene locatie is in Rotterdam, de andere in Dordrecht. Het betreft de antigene test die middels een neus SWAP wordt afgenomen. 

‘We zijn inmiddels in een stadium beland van besmettingshaarden binnen bedrijven. Om onze economie draaiende te houden is het belangrijk dat het bedrijfsleven doorgaat.’ Covidtestnederland zet zich in om het hoge ziekteverzuim en de gevolgen daarvan te minimaliseren. Bij een minimumaantal deelnemers van 20 personen testen zij ook op locatie. Via de website kan er een afspraak worden ingepland via covidtestnederland.nl. Net als buurland Duitsland zetten zij zich in op het massaal testen om zo te kunnen bijdragen om het virus terug te dringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden