<p>&#39;Singel Mother&#39; Eveline van Wanrooij.</p>

'Singel Mother' Eveline van Wanrooij.

Meer aandacht voor natuur in ‘betondorp Bloemhof’

Rotterdam - In de Rotterdamse wijk Bloemhof staan sinds deze week drie natuureducatieborden langs de singel. Ook wordt het centrale plein vergroend om de overlast van hittestress en wateroverlast tegen te gaan om zo de riooloverstort in de singel te verminderen. 

De drie borden waren een idee van Eveline van Wanrooij (44) die tevens de singel schoonhoudt. Zij ziet geregeld hoe de soms totaal verschillende Bloemhoffers een gemeenschappelijke factor hebben; genieten van de natuur.

Langs de singel in Bloemhof staan sinds deze week drie natuureducatieborden met leuke weetjes over de dieren in en rond de singel aan de Lange Hilleweg. De borden zijn een idee van wijkbewoner Eveline van Wanrooij, die zich al vanaf begin 2018 inzet om de singel schoon te houden. Inmiddels doet ze dat met andere wijkbewoners, de ‘Zakkenvullers van Bloemhof’, en hebben ze al 220 volle zakken met zwerfvuil uit de singel gehaald. Het leverde haar de bijnaam ‘Singel Mother’ op. 

Tijdens het ‘plastic vissen’ zag Van Wanrooij hoeveel verschillende Bloemhoffers dagelijks van de singel genoten. De verhalen over de zwanen, schildpadjes of kreeften gingen erin als zoete koek en leken te zorgen voor een hoop positiviteit en verbinding met de wijk, die bekend staat als probleemwijk. Geregeld helpen de bewoners een handje mee.  

Naast de drie natuureducatieborden komen er twintig natuureducatielessen voor de kinderen van de scholen in Bloemhof door de experts van Natuurstad. Van Wanrooij heeft ook druk gelobbyd voor het vergroenen van het centrale plein en het opknappen van een grauwe muur op dat plein. De drie projecten zijn -met twee andere Zakkenvullers- ingediend als bewonersinitiatief en werden vrijwel meteen goedgekeurd door de wijkraad. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden