Foto: Stockfoto

‘Een Rotterdamse stadsfile is soms net alsof je in de Efteling bent’

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto plaatsen op onze website!

‘Als je in Rotterdam ‘s ochtends in de stadsfile staat waan je je soms echt in de Fata Morgana van de Efteling. Iedereen tergend langzaam in zijn eigen gondel terwijl er intussen allerlei leuke exotische dingen te zien zijn.

Zo won ik vandaag een heuse staring contest met een pitbull die net begon te kakken in een 1 bij 1 perkje om een boom langs “de route met de 1000 rode stoplichten” door de hippe wijk Blijdorp, onderweg naar de ring.

De blik van de pitbull werd bozer. Ik checkte just in case (met één hand en zonder te knipogen) of het electrische raam wel helemaal dicht was. De pitbull werd nog iets bozer. Nog even en hij spatte uit elkaar. Toen ineens: gelukzaligheid. Tong uit de bek. Voor een piepklein ogenblik was dit de liefste hond van Rotterdam-Noord.

Zijn baasje, het was nog te vroeg om zijn stoere normale zelf te zijn, schoot braaf toe met een poepzakje om zijn hand.

De file schoof langzaam een stukje op.

Next up: Een meeuw met een patatzak in zijn snavel steekt keurig een zebrapad over zodra het voetgangerslicht voor de toch al stilstaande file op groen springt.

De 010 stadsfile. Kaatsheuvel is er niks bij!’

(door Woes Ploum)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden