'Zwarte Duivels' steken de Maas over.
'Zwarte Duivels' steken de Maas over.

Zwarte Duivels verrassen ‘het kleine meisje’ Jopie met haar eerste boek

Rotterdam - Wat een bijzondere verrassing gisteren voor Jopie Roijé. Op een wel heel bijzondere manier kreeg zij het allereerste exemplaar van haar boek ‘Een klein meisje in een grote oorlog’ overhandigd. Door vier ‘Zwarte Duivels’!

Zondag 25 oktober rond 12.30 uur werd Jopie Roijé ‘ontvoerd’ vanuit haar huis in Rhoon en naar de Maaskade op het Noordereiland gereden. Op de plek van de oprit van de oude Willemsbrug wachtte haar een tweede verrassing. Om 13.27 uur, het tijdstip dat op 14 mei de bommen op onze stad vielen en het oude centrum in puin gooiden, komt vanaf de overzijde (Boompjes) een sloep met vier ‘Zwarte Duivels’ aan gevaren. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Jopie Roijé.

Halverwege ontstak de bemanning groen-witte rookfakkels als eerbetoon aan de stad van toen én mevrouw Jopie Roijé. Bij het ponton aan de Maaskade ter hoogte van de Van der Takstraat meerde de sloep aan en werd het allereerste boek ‘Een klein meisje in een grote oorlog’ overgedragen aan co-auteur Joop van der Hor die het op zijn beurt aan verhalenschrijfster Jopie Roijé overhandigde. De Rotterdamse dichter Mark Boninsegna droeg daarbij zijn gedicht ‘De Zwarte Duivels’ voor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden