Fietspad Havenspoorpad
Fietspad Havenspoorpad (Foto: Politie Charlois)

Bewoners verbaasd: bromfietsers mogen opeens op het Havenspoorpad

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan zelf een bericht met foto plaatsen op onze website!

De gemeente Rotterdam is voornemens om middels een verkeersbesluit ook bromfietsers op het Havenspoorpad tussen Pendrecht en IJsselmonde toe te staan. Omwonenden zijn het hier niet mee eens en hebben hun beklag gedaan bij de gemeente.

Al vele jaren klagen omwonenden van het Havenspoorpad over geluidsoverlast en het racen van bromfietsers op het Havenspoorpad. Omwonenden zijn dan ook verbaasd dat door de gemeente wordt gesteld: dat in de huidige situatie geen meldingen bij de gemeente Rotterdam bekend zouden zijn over overlast van bromfietsers op het Havenspoorpad. Mede ook omdat de Politie Charlois na vele klachten toch zeker 3 x per jaar controles houd op het pad en dan ook flink wat bekeuringen uitschrijft.

Kern van het verkeersbesluit is het toestaan van bromfietsen op het Havenspoorpad dat momenteel een fietspad betreft. Als argument wordt onder andere aangevoerd dat de huidige praktijk al gebruik door bromfietsers. Het Havenspoorpad is een prachtige route die inderdaad ook een mooie verbinding vormt tussen Pendrecht en IJsselmonde. De schoonheid en de recreatieve waarde neemt echter sterk af wanneer bromfietsen hiervan gebruik maken.

Ook de Rotterdamse Fietsersbond is tegen het verkeersbesluit van de gemeente, en heeft officieel bezwaar gemaakt. https://rotterdam.fietsersbond.nl/wat-we-willen/fietsersbond-wil-geen-bromfietsen-op-havenspoorpad/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden