Foto:

Edwin van der Toolen: van zanger naar bingokoning

Rotterdam - Met een nieuw platencontract op zak kon de zangcarrière van Edwin van der Toolen dit jaar niet beter beginnen. Totdat zijn optredens en zijn jaarlijks meezingconcert in Rotterdam door de coronapandemie roet in het eten gooide. Gelukkig ontdekte hij Bingo.

De Rotterdamse zanger staat bekend om feestjes waarbij het dak eraf gaat, maar door corona kon dit jaar niks doorgaan. Op 7 november zou hij voor de zesde keer zijn jaarlijkse meezingfeest Edwin in Concert in Rotterdam geven, maar ook dat gaat niet door. 

Toen al zijn optredens tot stilstand kwamen, verzon Edwin iets anders om zich mee bezig te houden. Hij organiseerde online muziekbingoavonden, Edwin’s Ameezing Muziek Bingo, voor verschillende bedrijven en verenigingen.

Muziekbingo
Op de muziekbingokaart staan geen getallen, maar liedjes die afgestreept kunnen worden. De zanger zingt in de online liveshow korte fragmenten van diverse bekende internationale- en Nederlandse liedjes. Via een live telefoonverbinding kunnen mensen hun bingo doorgeven.

Edwin is overvallen door het succes. De zanger organiseerde al meerdere online Muziek Bingo’s voor werkgevers en hun werknemers. Edwin: “Het kacheltje moet toch blijven branden en zolang er geen inkomsten uit optredens binnenkomen, dan maar grabbelen naar de ballen. Ik vind het stiekem nog leuk ook. Zo kan ik toch nog mijn passie voor het zingen uitoefenen, maar dan op een andere manier.” 

Kersteditie
Momenteel is Edwin druk bezig met een speciale kersteditie waarvan de eerste aanvragen al van zijn binnenkomen. “Het is geweldig dat je op deze manier de ontbrekende bedrijfs- en verenigingsfeestjes kunt opvangen, zeker in een tijd waarin niets zo belangrijk is als saamhorigheid. In de afgelopen periode is gebleken, dat online coronaproof feestjes harstikke leuk kunnen zijn. Mensen zijn toe aan een gezellige avond.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden