Foto:
Aangeboden door Flexas.nl

Kantoorruimte: in gezellige wijk of op modern industrieterrein?

Vraag een willekeurige werknemer waar hij of zij het fijnste en meest geconcentreerd zijn werk kan doen en de voorkeuren lopen flink uiteen. Van een kantoor in een gezellige straat met winkels en een park om de hoek, tot aan een pand op een industrieterrein en dan het liefst met sportfaciliteiten in de buurt. Aan de werkgever om een keuze te maken en die is echt zo makkelijk niet. 

Bij de keuze van een locatie voor kantoorruimte zijn er heel wat criteria te noemen. De grootte, de uitstraling, de uitvalswegen, de bereikbaarheid voor werknemers, leveranciers en klanten en ga zo maar door. 

Lange tijd was het industrieterrein een ‘must’, vooral in verband met die bereikbaarheid. Industrieterreinen liggen immers vaak langs snelwegen. De juiste afslag en je bent er. In sommige gevallen wordt echter toch voor een kantoor midden in een wijk gekozen en wordt het lastig parkeren op de koop toegenomen. Vooral als medewerkers op de fiets komen of gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer dat op bereikbare afstand aanwezig is. 

Je kunt in een wijk makkelijk een broodje halen

Zoals gezegd ligt de focus dan vooral op de medewerkers. In veel gevallen vinden mensen het werken in een gezellige straat waar een beetje reuring is eigenlijk het leukste. Stel je maar eens voor hoe dat in pauzes eraan toegaat. Personeel kan een lekkere wandeling door de wijk maken, ergens gemakkelijk een broodje halen, even een boodschap doen, een krant of tijdschrift kopen of in een nabijgelegen park van de zon genieten. Het zijn zomaar een aantal aspecten en vooral voordelen van kantoor houden in de wijk. 

Op een industrieterrein spelen er andere voordelen zoals die eerdergenoemde bereikbaarheid. Zowel personeel als leveranciers kunnen er vaak goed parkeren. Er is veel ruimte, het pand is veelal nieuw en comfortabel en klanten brengen er even gemakkelijk een bezoek. 

In een nieuw groot pand is er ruimte om te lunchen en te loungen

De nadelen? Geen gezellig ommetje in de lunchpauze, geen winkels in de buurt en voor wie op de fiets komt is het vaak een flink eind trappen. Daarentegen schept een groot nieuw pand wel de mogelijkheid om binnen flink uit te pakken met comfortabele voorzieningen als een sportruimte, grote ruimte om te lunchen of de loungen bijvoorbeeld. 

Zo heeft iedere locatie andere voor- en nadelen. Het is maar net waar de focus op wordt gelegd. Moet het personeel het vooral gezellig hebben en daardoor op een gemotiveerde manier het werk kunnen doen? Of is dit personeel gevoeliger voor een sportfaciliteit waardoor deze gefocust aan het werk blijven? Afhankelijk van de branche zal hier invulling aan gegeven worden. 

Kan ook: goed bereikbaar én in de buurt van een park

Trouwens: zo eenduidig als het hier nu gesteld wordt, lijkt het inmiddels niet meer. Veel locaties zijn een variant van ofwel het industrieterrein of midden in de stad. Een buitenwijk van een stad biedt soms juist alle voordelen van beide. Zowel goed bereikbaar als in de buurt van parken en winkels. En sommige industrieterreinen zijn ook geen kale vlakte meer met een aantal blokkendozen met logo. Ook daar wordt tegenwoordig meer aandacht besteed aan de mogelijkheden tot sporten door er een sportschool te vestigen voor personeel van alle mogelijke bedrijven in de buurt. Is er een coffee to go shop gevestigd of een klein stadsstrand waar na het werk iedereen kan ontspannen. 

Dat maakt de zoektocht een stuk uitgebreider dan eerder. De keuze is reuze. Afhankelijk van een wensenlijst wordt een locatie gezocht en hopelijk gevonden die past bij de manier van werken, de mensen die er werken en de bedrijfsvoering. Uiteraard kun je ook gratis hulp inschakelen bij het vinden van een kantoorruimte in Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden