<p>De Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan.</p>

De Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan.

(Foto: Laurentius en Elisabeth Kathedraa)

Kathedraal opent samen met buren de deuren voor massale griepvaccinatie

Rotterdam - Nu de herfst is aangebroken en de dagen korter worden is het weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. In vorige jaren was het in deze periode een komen en gaan in het pand van het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan (GCML) in Rotterdam-West. Daar zijn de ruimtes nu echter te klein om de anderhalve meter afstand te waarborgen. n dus wordt er uitgeweken naar een bijzondere alternatieve locatie... De kathedraal van de buren.

Huisarts Gaby Veraart, lid van het griepvaccinatieteam, klopte samen met huisarts Bernadette van Doorn aan bij buurman Michel Hagen, de nieuwe plebaan/pastoor van de Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305. De pastoor, zoon van een Delfshavense kachelsmid, vond het direct een goed idee om de deuren van de kerk open te zetten voor de buurtgenoten en zo een grote veilige ruimte voor de griepvaccinaties te creëren.

Hagen: “Over het openstellen van de kathedraal voor het inenten van de patiënten van het GCML hoefden we niet lang te aarzelen. Want uit de Bijbel blijkt waar Jezus het meest bij betrokken was. Dat zijn de zieken en de zwakken. Het is ons eigen om daarom bekommerd te zijn.”

Dr. Gaby Veraart: “Wij vinden het een heel bijzonder moment om met onze buren samen te werken. Een crisis brengt ook goede dingen met zich mee!”

De vaccinaties vinden plaats in de eerste week van november, van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november, steeds tussen 14.00 en 18.00 uur. Er wordt net als vorige jaren met tijd-slots gewerkt en volgens alfabetische volgorde. Patiënten krijgen van tevoren bericht wanneer zij verwacht worden in de kathedraal. Dokter Veraart rekent op tussen 250 en 300 personen per dag en weet te vertellen dat er meer dan 30 mensen tegelijk in de kathedraal aanwezig mogen zijn.

Deelnemende huisartsen zijn: Kremer Hovinga, Dagnelie & Sana, Niemantsverdriet, Struik & Veraart, van Doorn & van der Lugt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden