<p><strong>YOUTHQUAKE.&nbsp;</strong><strong>VERLANGEN NAAR EEUWIGE JEUGD -&nbsp;</strong><strong>23 januari t/m 13 juni 2021</strong></p>

YOUTHQUAKE. VERLANGEN NAAR EEUWIGE JEUGD - 23 januari t/m 13 juni 2021

(Foto:)

Om naar uit te kijken: dit toont de Kunsthal in 2021

Rotterdam - Tijdens de lockdown kunnen we allemaal wel iets leuks gebruiken om naar vooruit te kijken. Extra fijn dus dat Kunsthal Rotterdam alvast presenteert welke hoofdtentoonstellingen er volgend jaar te zien zijn.

YOUTHQUAKE. VERLANGEN NAAR EEUWIGE JEUGD 
23 januari t/m 13 juni 2021

Kunsthal Rotterdam trapt het nieuwe jaar af met de multimediale tentoonstelling ‘Youthquake. Verlangen naar eeuwige jeugd’. Aan de hand van kleding, fotografie en video laat de tentoonstelling zien hoe onze beeldcultuur in de ban is van jeugd. Mode is bij uitstek het domein dat ons mogelijkheden biedt leeftijdloos te zijn, of in ieder geval te lijken. Ook in marketing en (social) media wordt het verlangen om eeuwig jong te blijven breed uitgedragen.

‘Youthquake’ gaat over volwassen kinderen en jeugdige senioren. Jonge mensen zijn inspiratiebron in een visuele cultuur gedomineerd door een onhaalbaar lichaamsbeeld: extreem slank, knap en jong. Ten slotte vormen seniore paradijsvogels als de 99-jarige Iris Apfel een hoopvol en kritisch tegengeluid op de jeugdige beeldenstroom van de 21e eeuw. “I would like to be remembered as the world’s oldest living teenager.”

WE ARE ANIMALS
5 februari t/m 23 mei 2021

In de tentoonstelling ‘We Are Animals’ komt een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van hedendaagse kunstenaars samen. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Paul McCarthy, David Shrigley en Candida Höfer tonen de relatie tussen mens en dier en laat zien hoe wij mensen onszelf zien en proberen te begrijpen aan de hand van dieren.

Het artistieke onderzoek naar de verhouding tussen mens en dier komt tot uiting in onder andere sculpturen van gevederde ijsberen, installaties met wilde wolven, monumentale schilderijen van aaibare katten en aangrijpende foto’s van dierentuinen.

MAGNETISCH NOORDEN. CANADESE LANDSCHAPPEN 1910-1940
12 juni t/m 17 oktober 2021

De betovering van het noorderlicht, idyllische uitgestrekte landschappen en indrukwekkende vergezichten op het noordpoolgebied. Kunsthal Rotterdam toont magistrale Canadese schilderkunst uit 1910 tot 1940 die in het thuisland ongekend populair is maar in Nederland nauwelijks bekendheid geniet.

‘Magnetisch Noorden’ presenteert ruim tachtig magische schilderijen en dertig schetsen van de Canadese modernisten. Deze kunstenaars trekken aan het begin van de twintigste eeuw ver weg van drukke steden, diep de natuur in. Zij experimenteren en zoeken naar een nieuwe beeldtaal, passend bij het groeiende en veranderende Canada van hun tijd. Het befaamde collectief van landschapsschilders, de Group of Seven en hun inspirator, kunstenaar Tom Thomson, scheppen in hun schilderijen een bijna mythisch, verheerlijkt beeld van Canada.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden