Freya en opa knuffelen door een knuffelcondoom.
Freya en opa knuffelen door een knuffelcondoom. (Foto: Tom Tomeij)

Tom heeft gigantisch succes met foto van bruid Freya in knuffelcondoom

Rotterdam - Superblij is de Rotterdamse trouwfotograaf Tom Tomeij over het succes van zijn ‘knuffelcondoom-foto’. Zijn bruidsfoto uit juli van dit jaar is op de populaire website boredpanda.com gekozen tot beste trouwfoto uit de coronacrisis. Tienduizenden mensen stemden op de foto van Freya en haar opa.

Op de foto knuffelt de zojuist getrouwde Freya haar opa door een soort ‘condoom’. Dat was eigenlijk een bouwzeil, zo vertelt trouwfotograaf Tom: ‘Het was een bruiloft met vrij veel oudere mensen, in de kwetsbare leeftijdsgroep. Dus knuffelen en zoenen was extra gevaarlijk wat betreft corona. Toen hebben ze zeil geregeld. Daar stonden bruid en bruidegom achter. Bij iedereen die wilde knuffelen werd er nieuw zeil opgehangen, erg ontroerend om te zien, want mensen moesten steeds wachten tot ze aan de beurt waren terwijl ze toch al tegenover Freya stonden. Ik moest trouwens flink mijn best doen bij het fotograferen, want door dat zeil leek het soms net of de bruid vermoord werd.”

Ook voor Tom Tomeij is het een zwaar jaar. Sinds het uitbreken van de coronacrisis worden veel huwelijk afgelast of uitgesteld en raken ook trouwfotografen veel inkomsten kwijt. “Nu zie ik je toch wel weer wat meer mensen trouwen. Ze zien nu vaak dat deze ellende langer gaat duren dan we in de lente dachten. En willen niet langer wachten. Dus trouwen mensen dan maar zonder groot feest, met minder gasten. En juist daarom is de sfeer nu ook vaak beter. Het is intiemer, er is alleen nog een harde kern van naasten, dus is het minder eng denk ik. Je ziet dat uiteindelijk de echte liefde overwint.”

Meer werk van Tom staat op: Tomtomeij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden