Gefeliciteerd!
Gefeliciteerd! (Foto: Rechtstreex)

Investering van half miljoen euro in Rechtstreex

Rotterdam - Stichting ifund investeert 500.000 euro in Rechtstreex. De investering wordt ingezet om de transitie naar een duurzame voedselketen te versnellen. Door opschalen van de bestaande operatie én uitbreiding van de dienstverlening kunnen meer boeren en makers een steeds grotere groep consumenten bereiken.

Met het platform van Rechtstreex bestellen wekelijks 2000 consumenten online seizoensproducten van ruim 100 boeren en makers uit de regio Rotterdam. Verse seizoensproducten, waarvan je weet door wie ze zijn gemaakt, met een eerlijke prijs voor de boer en zonder onnodige tussenschakels.

De afgelopen jaren is Rechtstreex voornamelijk organisch gegroeid, met gemiddeld dertig procent per jaar. Met de investering van 500.000 euro kan een versnelde opschaling worden gerealiseerd. De ambitie is dat in 2030 een miljoen Nederlanders boodschappen doen in de lokale voedselketen. 

Maarten Bouten, oprichter van Rechtstreex: “Met de toegenomen omzet en betrokken collega’s, wijkchefs en leveranciers hebben we een goede basis staan. Met de samenwerking met ifund als financiële partner kunnen we nu belangrijke stappen voor de lokale voedselketen gaan maken.”

Stefan van Eijk, fondsmanager van ifund: “We kennen het team al een aantal jaar en zijn blij dat ifund nu een rol kan spelen bij de groei van Rechtstreex. De missie sluit naadloos aan bij onze toekomstvisie voor een regionaal, transparant en socialer voedselsysteem. Het platform van Rechtstreex is hiervoor een grote stap in de goede richting, waar we als investeringsfonds zeer graag aan bijdragen met zowel kapitaal als kennis en netwerk.”

Zie ook www.rechtstreex.nl/actueel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden