<p>Weet jij iets van personeelszaken bij gemeente, provincie, PTT of NS in de jaren vijftig en zestig?</p>

Weet jij iets van personeelszaken bij gemeente, provincie, PTT of NS in de jaren vijftig en zestig?

OPROEP

Onderzoek naar personeelsbeleid van de gemeente in de jaren vijftig en zestig

Rotterdam - Ken je iemand of ben je zelf iemand die iets weet van personeelszaken bij gemeente, provincie, PTT of NS in de jaren vijftig en zestig? Dan kun je meedoen aan een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut.

Het Verwey-Jonker Instituut doet bij het Stadsarchief Rotterdam onderzoek naar het personeelsbeleid van de overheid tussen 1945 en 1971. Het Instituut heeft al veel gevonden over vacatures, werving, bevordering en het reilen en zeilen van personeelszaken bij de gemeente in die periode. Rotterdam kende toen wel meer dan twintig uitvoerende diensten – van het slachthuis tot de politie en de gemeentesecretarie – die allemaal weer hun eigen personeel in dienst hadden. Van dit personeel werd in de jaren vijftig op personeelskaarten van alles genoteerd: bijvoorbeeld ook het geloof van iemand en waar zijn kinderen op school zaten.

De onderzoekers zijn nu op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de praktijk van personeelszaken bij de gemeente, de provincie en andere overheidsdiensten (denk ook aan PTT en NS) in die tijd.

Je kunt contact opnemen via 06-13936436? of MVoorwinden@verwey-jonker.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden