Foto: Politie

Alles bij elkaar 132 (!) bekeuringen bij politieactie Ommoord

Rotterdam - De politie is al enkele weken actief met controles bij Ommoord, naar aanleiding van diverse meldingen uit de wijk. Vrijdag was het weer zo ver. Er zijn in totaal liefst 132 bekeuringen uitgedeeld. 

Op vrijdag 16 oktober hebben de wijkagenten van Ommoord  verschillende kleinschalige acties gehouden in de wijk. Naar aanleiding van verschillende meldingen vanuit de wijk werden er verschillende snelheidscontroles gehouden, controles op de Hesseplaats en controles op de metrolijnen van de RET in Ommoord.

Aan het begin van de actie kwam er melding binnen van een gestolen bestelbus. Bij de controle werd een 50-jarige Rotterdammer direct aangehouden als verdachte. De bestelbus bleek twee dagen ervoor in Crooswijk te zijn gestolen

Tijdens de actie zijn er snelheidscontroles gehouden er werden snor-/bromfietsers onderworpen aan een test op de rollerbank. Voor de snelheid werden 18 bekeuringen opgemaakt, één rijbewijs werd zelfs direct ingevorderd. 

Ook werden er wederom bestuurders gecontroleerd die niet in het bezit waren van een rijbewijs, hiervoor werden 15 processen-verbaal opgemaakt. Ook werd er bestuurder gecontroleerd die voor de zesde keer zonder rijbewijs reed, zijn bromfiets werd direct in beslag genomen ter vernietiging.

Naast de bekeuringen werden er nog twee bestuurders aangehouden die onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Ook werd er een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van drank. 

Bij de RET-controle werden er 22 bekeuringen opgemaakt voor het reizen zonder vervoersbewijs geschreven en nog 16 bekeuringen voor onder andere overlast en onrust veroorzaken in het openbaar vervoer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden