<p>Wildlife Film Festival in Cinerama Filmtheater Rotterdam en online.</p>

Wildlife Film Festival in Cinerama Filmtheater Rotterdam en online.

(Foto: )

Nieuwe uitgaanstips voor komende week!

Culturele instellingen passen hun aanbod zo veel mogelijk aan, zodat jij ook in deze coronatijd veilig van kunst en cultuur kunt genieten. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Remix Rotterdam
In Remix Rotterdam worden de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum bij elkaar gebracht in een unieke mix. Vier typen ontmoeting staan in de expositie centraal: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en (post-)koloniale ontmoetingen. De tentoonstelling is nog t/m zondag 3 januari 2021 te zien in het Wereldmuseum. Boek je ticket en tijdsslot op www.wereldmuseum.nl. Vanaf €6.

Gesamtkunstwerk
Laat je verrassen en doe mee aan de wekelijkse Meemakers-sessies van Theater Rotterdam. Iedere maand host een Rotterdamse kunstenaar en iemand van Theater Rotterdam een wekelijkse werksessie. In drie uur praat, bouw, schilder en schrijf je mee aan een gezamenlijk kunstwerk dat geëxposeerd wordt in de hal van het theater. Ieder duo bouwt verder op de werken die een maand eerder zijn gemaakt. Scoor je ticket op www.theaterrotterdam.nl. Entree €3.

Waterpaviljoen NOA
Er schittert t/m zaterdag 23 oktober een waterpaviljoen in de Semiramistuin. Waterpaviljoen NOA bestaat uit een stalen steigerconstructie, met een huid van wit gaasdoek. In het bouwwerk is een zes meter hoge waterval verwerkt, die je laat ervaren hoe hoog de zeespiegel is. In het paviljoen is één looprichting uitgezet zodat bezoekers elkaars paden niet kruisen. Kijk voor meer info op
www.noa-pavilion.nl. Gratis toegankelijk.

Wildlife Film Festival Rotterdam
Dompel je van dinsdag 27 oktober t/m vrijdag 6 november volledig onder in de planten- en dierenwereld tijdens WFFR in Cinerama. Gedurende zes dagen zijn 55 nieuwe producties uit binnen en buitenland te zien, waaronder 39 premières. Er is er een speciaal kinderprogramma en het festival is dit jaar uitgebreid met een online omgeving. Kijk voor het gehele aanbod op www.wffr.nl. Vanaf €3.

Expositie: Dean Bowen
In de expo Dean Bowen: Stadsdichter in gesprek met Rotterdam kom je alles te weten over zijn stadsdichterschap. Je ontdekt al zijn hoogtepunten en maakt kennis met jeugdstadsdichter Vienne van Haagoort. De tentoonstelling is nog t/m zondag 15 november te zien in de centrale hal van Bibliotheek Rotterdam. Meer info vind je op www.bibliotheek.rotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Maritieme vakantie
Vier je herfstvakantie van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober in het Maritiem Museum. Ga op maritiem avontuur en bekijk tentoonstellingen voor jong en oud. Er is een speciale speurtocht voor kinderen in de Museumhaven en ook het gastschip van het Zeekadetkorps Rotterdam is een bezoekje waard. Kijk voor alle activiteiten op www.maritiemmuseum.nl. Vanaf €9.

Ontdek de Keilewerf
Altijd al willen weten wat de Rotterdamse makers van de Keilewerf zoal doen? Neem dan een kijkje in Het Keilewerf Boek. In dit boek ontdek je het ontstaan van de werf, de wervers, de impact van de werf, allerlei leuke weetjes en illustraties. Bestel het boek voor €12,50 op www.keilewerf.nl/5-jaar-keilewerf.

Sport Film Festival
Tijdens Sport Film Festival Rotterdam kun je nu op gepaste afstand toch een film bekijken in LantarenVenster. De vertoonde films zijn vooral van Nederlandse makers. Op het programma staan achttien films, een award uitreiking en 1-minuut films. Koop je ticket op www.sportfilmfestival.com. Vanaf €7,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden