Gefeliciteerd!
Gefeliciteerd! (Foto: Digital Playground)

Reizende programmeerschool in acht Rotterdamse wijken


Rotterdam - De Rotterdam Code Tour is een reizende programmeerschool die in 2020 in 8 wijken in Rotterdam neerstrijkt om programmeerles te geven aan kinderen tussen 8 en 12 jaar. Zie voor wat meer achtergrond: https://digitalplayground.nl/projecten/rotterdam-code-tour. De eerste les vindt plaats in de klas; kinderen die daar een talent ontdekken (of het gewoon leuk vinden) kunnen daarna 3 keer gratis een cursus volgen in een nabijgelegen Huis van de Wijk op woensdagmiddagen.

Het unieke aan het project is dat het een verbinding legt tussen leren op school en daarbuiten, en dat de lessen worden gegeven door of in samenwerking met bedrijven (Betabit, Robeco Fonds).

Leerlingen kunnen zich nog opgeven voor: Alexanderpolder op 24 en 31 oktober (twee van de drie lessen volgen kan ook) en Overschie op 14, 21 en 28 november. Ook zijn ze bezig voor een ronde in Pernis eind november/begin december. Maar die data zijn nog niet bekend. Ook in 2021 gaan de lessen door in de verschillende wijken. Als de data bekend zijn dan komen ze te staan op de website: https://digitalplayground.nl/voor-ouders/agenda.

Prins Alexander

In Prins Alexander in het Huis van de Wijk Oosterflank - de Oriënt, Kobehof 5, Rotterdam.

- voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

- op zaterdag 17, 24 en 31 oktober

- tijden: van 14.00 - 16.00 uur (2 uur)

- 3 gratis lessen.

Overschie

In Overschie in het Huis van de Wijk De Halte, Hoge Schiehof 39, Rotterdam.

- voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

- op zaterdag 14, 21 en 28 November

- tijden: van 13.00 - 15.00 uur (2 uur)

- 3 gratis lessen.

Deze lessen zijn gratis, maar het is wel nodig dat leerlingen zich aanmelden. Er is plek voor 20 kinderen en vol is vol. Opgeven gaat via codetour@digitalplayground.nl. Bellen kan ook! 010-4126031, vraag naar Lotte (op werkdagen tussen 9 en 17 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden