ORDE DER STADSNATUURROMANTICI

‘Eén ding weet ik zeker; de natuur, ik ben er dol op!’

Rotterdam - Anna Golas wil graag lid worden van de Orde der Stadsnatuurromantici en stuurde deze inzending naar De Havenloods. Welkom Anna!

Vleermuizen tellen bij de Rotte in de zomerse maanden, een huisje voor egels bouwen in de herfst, padden zoeken tijdens de hete zomerse nachten, de waterkwaliteit meten in het slootje achter huis. Dat doe ik samen met mijn kinderen tussen de dagelijkse taken en verplichtingen.
Alle beestjes (inclusief de spinnen waar ik nog steeds bang voor ben) ruimte geven in de tuin. De planten ontvangen als dierbare gasten - zelfs als ze zichzelf uitnodigen. Onkruid bestaat toch niet.

Is dat al genoeg om bij de Orde te horen? Ik heb nog twijfels:
Wat maakt je een Rotterdammer? Ik ben zelfs geen Nederlander… ik woon hier nog maar tien jaar. Heb ik al genoeg ontdekt in de omgeving om te kunnen zeggen: dit is mijn stad? Mijn Rotterdam is gegroeid langs de Rotte - deze rivier is voor mij de sociale en logistische aorta van de stad. En wie hoort bij de romantici? Zo romantisch ben ik niet. Badderen met rozenblaadjes bijvoorbeeld doe ik niet meer (raakt de uitvoer van verstopt).
Een ding is zeker: de natuur, daar ben ik dol op. Ik werk op zonne-energie; het laadt mij op tijdens het buiten zijn. Ik weet meer namen van dierensoorten en planten dan veel geboren Nederlanders. Ik ken de geur van alle rozen in de tuinen in de buurt, ken alle bomen met vleermuizenhuizen in mijn omgeving. Ik voel me veiliger in de natuur dan bij de mensen. Ik zie Rotterdam door de lens van mijn liefde voor de natuur. Dat geef me inspiratie en motivatie. Misschien ook het recht om bij de Orde te horen? Het zou goed voelen dat ik toch niet de enige ben, en niet zo raar. Dat er meer mensen zijn zoals ik.

Door Anna Golas

Wil je ook lid worden van de Orde der Stadsnatuurromantici? Mail naar redactie.hl@dpgmedia.nl!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden