Foto:

Verjaardagsexpositie ‘10+’ bij Galerie Frank Taal

Rotterdam - De viering van tien jaar Frank Taal Galerie is een “caleidoscopische tentoonstelling in salonpresentatie met werk van 64 kunstenaars die ooit in de galerie exposeerden”. Morgen, op 17 oktober, opent de tentoonstelling in vier tijdvakken.

“Voor bedrijven is het steeds uitzonderlijker om het tienjarig jubileum te halen”, schrijft de galerie in een persbericht. “In de jaren vijftig had de gemiddelde zaak een levensverwachting van 65 jaar, maar daar is de laatste halve eeuw verandering in gekomen. In 2017 bestonden bedrijven nog maar vijftien jaar. En de voorspelling is dat in 2033 de omloopsnelheid is gedaald tot vijf jaar – een lustrum is dan het hoogst haalbare. Reden genoeg dus om bewust stil te staan bij tien jaar Galerie Frank Taal.”

“We vieren daarmee niet alleen het jubileum van een bedrijf in een lastige sector tijdens nog lastiger tijden. We vieren ook alles er omheen: de supporters van het eerste uur en daarna, de trouwe verzamelaars en de incidentele kopers, de enthousiaste openingsbezoekers en de aanwaaiers, de fotodelers op social media, de ambassadeurs, de critici, en natuurlijk al die kunstenaars zonder wie er helemaal geen galerie zou zijn. Wat we uiteindelijk vooral vieren is de kunst zelf. Die de wereld kleur, zin en betekenis geeft. Die het leven leuker en beter maakt. De kunst die van altijd is en voor altijd is.”

Tijdens de opening van de jubileum expositie (14.00 - 19.15 uur) is er de performance Homo Fragilis door Jessica van Deursen in alle vier de tijdvakken. Dj’s NIXON, KAE L & DONNSTONE verzorgen de muziek.

Op de website kunt u gratis een timeslot reserveren voor de openingsdag op 17 oktober of op één van de andere openingsdagen. Reserveren is een vereiste in verband met de nieuwe COVID uitbraak met een maximum van 30 personen per tijdvak. De expositie blijft tot en met 21 november.

Adres: Van Speykstraat 129 (in het Oude Westen)
Website: www.franktaal.nl
Tickets: via Eventbrite

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden