<p>Winston Post liet zich omscholen vanwege de coronacrisis, hij is nu rijinstructeur. <br>(Foto: Milan van Weelden)</p>

Winston Post liet zich omscholen vanwege de coronacrisis, hij is nu rijinstructeur.
(Foto: Milan van Weelden)

(Foto: Milan van Weelden)

Werk ligt stil wegens corona: Winston Post is nu rijleraar in het bedrijf van z’n broer

Rotterdam - Toen zijn werk tijdens corona stil kwam te liggen, besloot presentator, acteur en dj Winston Post een opleiding tot rij-instructeur te gaan volgen. Inmiddels werkt hij bij de rijschool waarvan zijn broer mede-eigenaar is. ‘Gelukkig ben ik oud en ook wel een beetje wijs genoeg om mijn trots aan de kant te zetten.’

door Annemarie van der Ploeg

“Door de corona kwam mijn werk helemaal op nul te staan”, vertelt Post. “Nou is het in de theaterwereld vaak al een beetje up en down. Je zit vaak acht tot negen maanden in een productie en werkt je uit de naad. Je bent van ‘s ochtends tot ‘s avonds op pad. Dat is best lastig als je een gezin hebt. Ik probeer daarom maar één productie te doen en daarna dit af te wisselen met mijn film- en presentatiewerk.”

“In principe ben ik presentator en acteur, maar ik draai ook al sinds 1999 als dj. Dat laatste doe ik er in de weekenden vaak nog bij. Ik heb best wel veel hobby’s en ben sportief aangelegd dus ik ben niet iemand die kan stilzitten. Toen ik door corona gedwongen werd om stil te zitten, ging dat er bij mij niet in. Toen dacht ik: Weet je wat? Misschien is het wel slim om in die tijd dat ik geen werk heb als presentator/acteur een opleiding te gaan doen als rijinstructeur. Dan kan ik mijn broer helpen, want hij heeft het super druk met de rijschool. Ik deed de opleiding en rondde die af in augustus. Ik kon lekker in september aan de slag.”

Cashflow

“Ik help mijn broer en ik help mezelf om de cashflow op gang te houden. Ik ben bezig om ook de opleiding voor categorie A (motor) te halen. Ik mag nu autorijlessen geven (categorie B). Ik ben een fervent motorliefhebber en motorrijder. Maar ik moest eerst de opleiding voor B doen voordat ik A kon gaan doen. Ik heb nog een stageperiode voor de boeg en als ik een voldoende krijg voor mijn stagebeoordeling, dan is dat ook weer leuk. Dan is de cirkel weer rond. En dat op mijn 48ste”, vertelt Post.

Post: “Nu met de corona worden we gedwongen thuisgehouden. Nu er maximaal 30 man in het theater mogen, gaat er niks gebeuren. Dat is niet rendabel. Het theater gaat de komende maanden nog naar de verdoemenis. In de nazomer van 2021 staan er voor mij twee toneelstukken gepland, maar of die tegen die tijd doorgaan, zie ik dan allemaal wel. Evenementen gaan momenteel ook niet door. Het kwam ook opeens allemaal tegelijk. Mijn bestaande boekingen werden gecanceld.”

Plan B

“Ik ben blij dat ik een plan B heb opgezet en dat ik mijn gezin en mijzelf kan onderhouden. Gelukkig ben ik oud en ook wel een beetje wijs genoeg om mijn trots aan de kant te zetten. Er zijn ook mensen die niet van het pad af willen wijken omdat ze acteur zijn, maar ik heb daar minder moeite mee. Ik ben blij dat mijn broer mij een kans geeft en die heb ik aangepakt. Ik kan hem helpen en hij helpt mij. Toch fijn dat je dat voor elkaar kan doen?”

“Ik heb vorige week een producent van RTL gesproken en ik ga weer beginnen met een nieuw programma. Inmiddels gaat het wel weer lopen bij de tv. De bedrijven durven ook weer. Mijn broer weet ook dat ik primair acteur en presentator ben. Dus als ik daarin werk krijg, gaat dat voor. Dat heeft hij geaccepteerd en andersom ook. Dat is alleen maar fijn. Als ik drie dagen moet gaan filmen, kan ik maar twee dagen iets voor de rijschool doen. Voor mij is het een hele fijne baan want het is heel flexibel en ik kan zelf mijn tijden invullen.”

GTST en K3

Post wordt tijdens de rijlessen veel herkend en krijgt leuke reacties. “Ik geef rijles aan jonge mensen van 17, 18 en 19 jaar. Die kennen mij niet uit GTST maar ik heb ook van 2010 tot 2017 bij Studio 100 met K3 gewerkt. Daar kennen de meiden mij natuurlijk van. Ik wil alleen geen attractie worden. Ik ben rijinstructeur en wil een opleiding bieden en ik wil dus niet dat ze voor één of twee uurtjes komen lessen omdat ik Winston Post ben. Ik ben geslaagd als rijinstructeur en wil serieus genomen worden. Dat houden we ook wel in de gaten en dat gaat goed.”

“De reacties zijn echt super leuk. Ze vinden het goed van me dat ik me heb laten omscholen en ze vinden het moedig dat ik zo’n stap waag in deze moeilijke tijd. Ik heb het gewoon gedaan. Ik zeg: ‘Gewoon niet denken, gewoon doen’, op z’n Rotterdams. Maar ik kan niet wachten om weer op de bühne te kunnen staan. Dat is toch ook wel hartstikke leuk.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden