Zó zag het Luxor Theater er de laatste tijd uit, ook dit is nu niet coronaproof meer.
Zó zag het Luxor Theater er de laatste tijd uit, ook dit is nu niet coronaproof meer. (Foto: Luxor Theater)

Bittere pil voor theaters nu ontheffing is teruggedraaid

Rotterdam - Op tal van plekken in Rotterdam is de teleurstelling groot na de persconferentie van de regering van gisteravond. Hoewel er natuurlijk ook veel begrip is. Zeven zalen hadden juist onlangs een ontheffing gekregen waarmee ze meer dan 30 bezoekers binnen konden laten. Dat is nu weer teruggedraaid. 

Onder meer het festival Left Of The Dial in de Maassilo gaat komend weekend niet door (maar de voorverkoop voor 2021 is al meteen begonnen!). Het Luxor Theater schrapte vanmiddag ook een hele lijst voorstellingen. Er zullen er meer volgen dus check altijd eerst even de website van het theater voordat je op pas gaat.

De Rotterdamse zalen die opgelucht adem haalden toen ze afgelopen weken ontheffingen kregen en meer dan dertig bezoekers binnen konden laten, kregen gisteren een bittere pil te verwerken. Het maximum van dertig bezoeker gaat overal gelden. Dat betekent slecht nieuws voor Theater Zuidplein, de Doelen, de Maassilo, Pathé de Kuip, Jeugdtheater Hofplein, het Luxor Theater en Theater Rotterdam.

Het Luxor Theater laat weten: 'Voor een groot theater als Luxor, met een normale capaciteit van 1500 (nieuwe Luxor Theater) en 900 (oude Luxor Theater) bezoekers, is het helaas niet mogelijk om voor 30 personen te spelen. Om deze reden moeten alle voorstellingen tot 10 november 2020 geannuleerd of verplaatst worden. Alle kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld.'


De volgende voorstellingen gaan niet door:

- Patrick Laureij: 14 t/m 18 oktober 2020

-Daniël Arends: 21 t/m 25 oktober 2020

- Yentl en de Boer: 28 oktober 2020

- Jeroen van der Boom: 29 oktober 2020

- Kevin: 31 oktober 2020

- Michael Pilarczyk: 4 t/m 6 november 2020

- Ronnie Flex: 7 november 2020

- Liefdesles: 9 november 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden