<p>De Regeltantes</p>

De Regeltantes

(Foto: Regeltantes)

De Rotterdamse regeltantes willen (veilig) juist wél feestjes blijven vieren

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Wie afgelopen dinsdag de persconferentie heeft gezien zet direct zijn feesthoedje in de kast en brengt de slingers naar zolder. Toch kan een feestje vieren in Corana-tijd wel degelijk. Op een veilige manier voor iedereen en volgens alle (nieuwe) richtlijnen.

De nieuwe verwachte maatregelen zijn aangekondigd. Voor bijeenkomsten geldt maximaal 3 mensen per dag op visite. Niet meer dan 30 mensen in een grotere bijeenkomst. Noodzakelijk, maar niet altijd even leuk. En inmiddels groeit, juist in deze crisis en korter wordende dagen, de behoefte aan gezelligheid en vieren.

Momenten om te vieren blijven zich ondertussen maar aandienen. Men is nog gewoon jarig en een mijlpaal als 30, 40 of 50 jaar wordt niet vooruitgeschoven, men wordt het gewoon. Net als baby’s, die gewoon geboren worden of diploma’s die men behaalt. ‘Blokjesverjaardagen’, met een rooster wie wanneer komt en, vooral ook, weer plaats maakt voor de volgende, mogen ook al niet meer. Het haalt de sjeu een beetje uit het samenzijn.

Hoe kan het wel?

Toch is er nog een mogelijkheid. Zoals bedrijven tegenwoordig online met elkaar kunnen vergaderen kan men ook online met elkaar blijven feesten. En de taart dan, het proosten, het lekkers en de versiering, zal men denken, dat maakt het toch juist een feestje? Karen en Ingrid van De Regeltantes Rotterdam voorzien in deze behoefte aan samenzijn en vieren en organiseren online feesten. Iedereen ontvangt vooraf een unieke partybox met inhoud afgestemd op het thema van het feest.

Creatieve ideeën

Zo kan men bijvoorbeeld na het zingen samen aan de taart, samen proosten en tijdens de borrelhapjes de laatste nieuwtjes uitwisselen. Er is zelfs mogelijkheid om even in een ‘aparte ruimte’ met elkaar te praten. De Regeltantes Rotterdam zitten boordevol ideeën om de feestjes op te leuken. Er is onder andere een pub quiz voor de fanatiekelingen, een workshop voor de artistiekelingen, vragenkaartjes voor diepgang of een spel voor de gezelligheid. Zij organiseren het allemaal online en maken er iets bijzonders van. Dat geldt ook voor babyshowers, vrijgezellenfeesten en themafeesten.
En nu de Sinterklaas er weer aankomt ook leuk om het Sinterklaas-spel online te spelen.

Ook voor bedrijven

Voor bedrijven liggen er op deze manier eveneens mogelijkheden om op een veilige manier een interactieve kerstborrel voor het personeel of een evenement voor relaties te organiseren.

Iets om naar uit te kijken in deze herfstachtige periode.

Meer weten? www.deregeltantesrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden