<p>Cinekid Festival in LantarenVenster. Foto: Max Kneefel.</p>

Cinekid Festival in LantarenVenster. Foto: Max Kneefel.

(Foto: )

Uitgaanstips van Uitagenda Rotterdam

Rotterdam - De uitgaanstips van Uitagenda Rotterdam waren gemaakt vóórdat de nieuwe coronamaatregelen bekend werden. Hou de websites van alle evenementen goed in de gaten om te kijken of het wel doorgaat. 

Hart als Zuid
Voor het project Hart als Zuid verzamelde Naamloos Collective onvertelde verhalen, belevingen en herinneringen van bewoners uit de wijk Feijenoord. De verhalen vormen de basis van vier kunstwerken die van vrijdag 16 oktober t/m zondag 1 november in de openbare ruimte van de Afrikaanderbuurt, te zien zijn. Kijk voor meer info op www.thisismama.nl. Gratis toegankelijk.


Left of the Dial
Het was even spannend, maar Left of the Dial gaat door! Het festival vindt dit jaar van vrijdag 16 t/m zaterdag 17 oktober plaats in de Maassilo, geheel volgens alle maatregelen. Maak je klaar voor een dwarsdoorsnede van de beste (post)punk, garage, shoegaze en noiserock van dit moment. Dit evenement is uitverkocht, maar er gaan misschien nog extra kaarten in de verkoop. Meld je dan aan voor de wachtlijst via waitlist@leftofthedial.nl. Entree: €30.

Cinekid Festival
Het aftellen tot de herfstvakantie is begonnen, want van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober komt Cinekid Festival naar Rotterdam. LantarenVenster staat een week lang in het teken van films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials. Kijk naar de nieuwste jeugdfilms en tv-programma’s of ga op safari in het MediaLab. Daarnaast kun je dagelijks twee workshops volgen: Spring in de Film en VR Wereld. Scoor je ticket op www.cinekid.nl. Vanaf €7,50.

Black Album / White Cube
In de Kunsthal Rotterdam bewonder je t/m vrijdag 10 januari 2021 de expositie Black Album / White Cube, een tentoonstelling die draait om de muziek van o.a. A$AP Rocky, Lady Gaga, Britney Spears, Joy Division, Euromasters en The Beatles. Bijna tweehonderd hedendaagse kunstwerken, waaronder installaties, sculpturen, video’s en schilderijen, laten zien wat er gebeurt als twee werelden elkaar kruisen. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.kunsthal.nl. Vanaf €7.

Proefmaand SKVR
Wil je weten of een danscursus of muziekcursus iets voor jou is? Probeer het uit tijdens de proefmaan van SKVR! De gehele maand oktober heb je bij SKVR de mogelijkheid om kennis te maken met danslessen en muzieklessen. Bespeel je een instrument of wil je dans uitproberen? Boek een proefles voor jezelf, je kinderen of ontdek samen wat een cursus van SKVR inhoudt. Meld je aan via www.skvr.nl. Gratis toegankelijk.
Maritieme vakantie
Vier van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober herfstvakantie in het Maritiem Museum. Ga op een maritiem avontuur en bekijk tentoonstellingen voor jong en oud. Er is een speciale speurtocht voor kinderen in de Museumhaven en ook het nieuwe Museumcafé is een bezoekje waard. Kijk voor alle activiteiten op www.maritiemmuseum.nl.
Vanaf €9.

VOORSTELLING: ANTIBODIES
De nieuwe voorstelling ANTIBODIES van performance-duo Boogaerdt/VanderSchoot gaat over de gedachte dat we ons als mens in een voortdurend transformatieproces begeven. Hoe ons lichaam er nu uitziet en hoe we leven is geen eindpunt, maar slechts een tussenstation. De voorstelling is te zien op donderdag 15 & vrijdag 16 oktober in Theater Rotterdam Schouwburg. Koop je ticket op www.theaterrotterdam.nl. Vanaf €10.


EXPOSITIE: New Beginnings
Rotterdamse fotografen Ossip van Duiven, Iris van den Broek en Claire Droppert hebben foto’s gemaakt van de stad in tijden van Corona. De expositie op de Euromast laat enerzijds de lege stad zien in tijden van de slimme lockdown. Anderzijds laat de expositie de geleidelijke terugkeer zien van mensen op straat. De expositie is nog t/m maandag 19 oktober te bezoeken. Vanaf €6,75 via www.euromast.nl.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden