<p>In De Wilgenring beef het het akelig stil afgelopen zaterdag. Door corona geen publiek, maar ook geen waterpoloteams.</p>

In De Wilgenring beef het het akelig stil afgelopen zaterdag. Door corona geen publiek, maar ook geen waterpoloteams.

(Foto: )

Akelig stil bij het waterpolo in Rotterdam: wéér afgelast...

Rotterdam - Voor Heren 1 van SVH Waterpolo werd de competitiestart tot twee keer toe uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander. Ook de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag - zonder publiek - werd afgeblazen. “Jammer dat het niet doorging”, reageert mid-achter Jesse Nispeling, die nieuw is in de Rotterdamse selectie. “Maar wel goed dat de clubs aangeven dat het niet veilig is. Cancellen is dan de enige optie.”

door Emile Hilgers

Ook doelverdediger en aanvoerder Milan de Koff is teleurgesteld, maar geeft aan dat de gezondheid van de spelers, officials en begeleiders voorop staat. Zelf is hij vorige week omdat hij klachten had nog getest op COVID-19. “De uitslag was negatief”, meldt hij. “Het was puur voor ze zekerheid, ik had zelf al wel het gevoel dat het een verkoudheid was.”

De grote vraag is natuurlijk of de wedstrijd van komende zaterdag – bij en tegen PSV – wél doorgaat. Bij het schrijven van dit artikel waren de coronamaatregelen van begin deze week nog niet bekend. De Koff: “Zeker nu er al twee keer is afgelast, willen we natuurlijk heel graag weer eens een wedstrijd spelen. We hebben alleen tegen AZC geoefend. Daarom kan ik over onze kansen deze competitie nog weinig zeggen. De eredivisie is uitgebreid van 12 naar 14 clubs en met de nieuwe coach Petar Ivosevic en vier nieuwe spelers gaan we voor de top acht. Ik denk dat dat haalbaar is. Als team zijn we sterker dan afgelopen seizoen en het klikt goed. Maar ook andere clubs hebben een bredere selectie nu veel spelers zijn teruggekeerd uit het buitenland.”

Nispeling is één van de spelers die na langere tijd bij een Europese club weer in Nederland competitie speelt en vier keer per week met de Oranje-selectie traint. “De trainingen in Zeist zijn een week gestopt vanwege een corona-besmetting”, vertelt hij. “Maar inmiddels is de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam hervat. We gaan zorgen dat we in februari honderd procent goed voorbereid zijn. Wel jammer dat ook diverse trainingskampen zijn uitgesteld. We zouden eind oktober naar Hannover gaan en later naar Noord-Frankrijk.”

Ook Nispeling kan nog niet zoveel zeggen over de kansen met zijn nieuwe club in de competitie. “Er wordt hard gewerkt en er is een goed sfeer met de nieuwe coach. Maar pas door wedstrijden te spelen ontdekken we waar we op moeten trainen en kunnen we de systemen erin slijpen. Voor mijzelf zie ik vooral een belangrijke rol weggelegd in de verdediging. “Door mijn lengte en grote armen kom ik daar het best tot mijn recht.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden