<p>Kristian, Josephine, Rien en Marlies op h&uacute;n plein, het Deliplein. In h&uacute;n buurt, Katendrecht. Ze willen graag alle andere Kapenezen leren kennen.</p>

Kristian, Josephine, Rien en Marlies op hún plein, het Deliplein. In hún buurt, Katendrecht. Ze willen graag alle andere Kapenezen leren kennen.

(Foto: )

Marlies verzamelt alle bewoners van Katendrecht in smoelenboek KapeKoppen

Rotterdam - Meer dan ooit leeft Marlies Feytens tegenwoordig in de buurt waar ze woont, Katendrecht. Met haar directe buren heeft ze volop contact. Maar met andere Kapenezen minder. En zou het nou niet leuk zijn als iedereen elkaar iets beter leert kennen? Bijvoorbeeld via het nieuwe smoelenboek dat Marlies vorige week op Facebook lanceerde: KapeKoppen.

door Emile van de Velde

 ”Op zich ben ik zelf best wel ‘schuw’, terughoudend zeg maar”, vertelt Marlies. “Maar ik ben wél sociaal. Dus ik dacht mezelf op deze manier te dwingen mijn buurtgenoten wat sneller aan te spreken, en dan een kort stukje over ze op de facebookpagina te schrijven. Vroeger had ik dat nooit zo, contact met buurtgenoten, maar misschien omdat ik nu kinderen, een gezinnetje, heb, dat ik toch de mensen om me heen beter wil leren kennen.”

Marlies, haar vriend Rien en de kinderen Josephine en Kristian kwamen drie jaar geleden op Katendrecht wonen, aan de Maashaven. “Ik woonde in Utrecht, mijn vriend in Delfshaven. Toen ik zwanger werd, wilden we graag iets rustiger wonen, met een tuin. Ik vond het eigenlijk toen al te duur op Katendrecht. En mijn vriend wilde niet eens gaan kijken, op Zuid, over de brug... Maar we hebben het gelukkig toch gedaan.”

“Die brug gaan we nog wel eens over hoor. Maar zeker sinds corona zijn we soms ook wel wel wéken achter elkaar op ons eiland. We zijn natuurlijk veel op het Deliplein, op buurtfeesten van ‘t Steiger, in het Buizenpark. Of ik steek over naar de Afrikaanderwijk, voor het zwembad, de speeltuin, de markt.”

Marlies wil vanaf nu elke week een Kapenees voorstellen op de facebookpagina KapeKoppen. “Ik ben dol op de mix van mensen hier, op de diversiteit. Misschien vinden de oude bewoners mij één van de yuppen, zelf vind ik dat niet hoor, maar ik wil dolgraag iedereen leren kennen. En via het smoelenboek kunnen de verschillende groepen bewoners elkáár dan weer leren kennen. Er staan nu pas twee mensen op, ik ben net begonnen, maar deze week ga ik eens snel op zoek naar een bewoner van de oude garde!”

Marlies Feytens verzamelt vanaf nu verhalen ‘achter de koppen op de Kaap’. Iedere week weer een andere kop, die vertelt over hobby’s en interesses, muziek of film. Ze wil álle Kapenezen spreken, de nieuwe bewoners, én de oude garde. Wil je ook een plekje op KapeKoppen? Like de pagina, stuur een bericht via Messenger of een mail naar kapekoppen@outlook.com!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden