<p>Sinds hij vrijdag pakketten met posters en mondkapjes voor studentenhuizen presenteerde, heeft de burgemeester geen openbare optredens meer gedaan.</p>

Sinds hij vrijdag pakketten met posters en mondkapjes voor studentenhuizen presenteerde, heeft de burgemeester geen openbare optredens meer gedaan.

REACTIES

Júist Aboutaleb is voorzichtig: ‘Zo zie je maar hoe besmettelijk het virus is’

Rotterdam - De met corona besmette burgemeester Aboutaleb laat weten dat hij slechts milde klachten heeft en een groot deel van zijn werk vanuit huis kan doen. Ahmed Aboutaleb zit komende week in quarantaine sinds gisterenavond werd ontdekt dat hij besmet is met het coronavirus. Er komen tienallen beterschapswensen binnen voor de populaire Rotterdamse burgemeester.

Onder de reacties ook veel mensen die de burgemeester de laatste tijd nog gezien hebben en benadrukken dat juist hij zich zo nadrukkelijk aan de voorzorgsmaatregelen hield. 'Zo zie je maar hoe besmettelijk het virus is' en 'zelfs op straat in Kralingen draagt hij een mondkapje.'

Hoe en waar Aboutaleb het virus heeft opgelopen, is niet bekend. Vrijdagavond kreeg hij lichte klachten, zondag is hij met voorrang getest. Sinds hij vrijdag pakketten met posters en mondkapjes voor studentenhuizen presenteerde, heeft de burgemeester geen openbare optredens meer gedaan.

Als het de komende dagen nodig is, wordt Aboutaleb voor Rotterdamse zaken vervangen door locoburgemeester Bert Wijbenga. Voor zijn taken binnen de Veiligheidsregio kan de burgemeester van Schiedam Cor Lamers hem waarnemen.

Iedereen die langer dan een kwartier binnen 1,5 meter is geweest twee dagen voor de klachten begonnen, is op de hoogte gebracht van de besmetting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden