<p>Bert tijdens de virtuele NN Rotterdam Marathon. Zijn route ging langs de Merwede en via Gorinchem, Werkendam en Dordrecht.</p>

Bert tijdens de virtuele NN Rotterdam Marathon. Zijn route ging langs de Merwede en via Gorinchem, Werkendam en Dordrecht.

Tóch de NN Marathon Rotterdam gelopen, virtueel en in je eentje

Rotterdam - Duizenden mensen liepen op NN Running Day virtueel de marathon, de AA Drink 1/4 marathon of de City Run van ruim 4 kilometer in Rotterdam. Erben Wennemars klokte met de MyTrace-app 3.14.24 uur op de hele marathon die hij liep in Overijssel, atleet Abdi Nageeye registreerde 33.40 minuten op de kwart tijdens een training op 2400 meter hoogte in Kenia.

Bert Broekhuizen (59) finishte zondag in 4.10 uur, denkbeeldig op de Coolsingel maar fysiek bij zijn huis in Sliedrecht, waar hij ook was gestart. Zijn elfde NN Marathon Rotterdam was een unieke ervaring, vertelt hij. “Geen publiek langs de route, geen andere lopers waar je je op kunt richten. Maar het was een mooie dag, een prima tijd ook. Mijn doel was vierenhalf uur. Ik had goed getraind en het parcours ging veel over fietspaden. Buren en vrienden zongen ‘You’ll Never Walk Alone’ bij het vertrek, en er was getoeter toen ik van de pont kwam. Maar tijdens het lopen voelde het door de meldingen en geluiden in de app geregeld alsof ik in Rotterdam liep.”         

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden