Foto: Politie Rotterdam

Politie zoekt kadekapers, en vindt kadevrijers...

Rotterdam - Na nieuwe klachten over overlast heeft de politie gisteren (vrijdag 9 oktober) controles uitgevoerd  op het Noordereiland. Er werden dit keer geen 'kadekapers' in de traditionele zin van het woord gevonden. Wel kadevrijers...

Bewoners van met name de Maaskade op het Noordereiland klagen al jarenlang steen en been over wat ze 'kadekapers' noemen, bezoekers die de kade gebruiken voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Jongeren uit andere buurten ontmoeten elkaar aan de waterkant, gebruiken lachgas, houden straatraces en maken herrie. 

Er is de laatste jaren al van alles geprobeerd om de kades op het eiland minder aantrekkelijk te maken om rond te hangen. Het aantal parkeerplaatsen is verminderd, de Maaskade heeft een prachtige facelift gekregen en er wordt regelmatig gecontroleerd. 

Behalve lawaai en rommel veroorzaken de kadekapers ook een ander soort overlast. Zoals gisteren. Toen betrapte de politie mensen in een auto op het verrichten van onzedelijke handelingen. Ook dat is niet de bedoeling in een woonwijk. 'Als je plezier wilt maken, ga je maar naar een andere plek', aldus de politie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden