De Witte de Withstraat tijdens de lockdown eerder dit jaar, hopelijk wordt het nooit meer zó rustig...
De Witte de Withstraat tijdens de lockdown eerder dit jaar, hopelijk wordt het nooit meer zó rustig...

Zó gaan de Rotterdamse terrassen er komende winter uitzien!

Rotterdam - Het wordt koud, het wordt guur, maar toch wordt het elke dag weer 17.00 uur. En het is niet de bedoeling dat we dan met zijn allen binnen de warmte van de kroeg opzoeken. Om coronabesmettingen te voorkomen en drukte te spreiden, is het ook komende winter vaak beter dat we buiten een drankje drinken.

door Emile van de Velde

De gemeente heeft alvast besloten de eerdere versoepelingen rond terrasuitbreidingen te verlengen tot 1 april 2021. Dat gaat er wél iets anders uitzien dan we sinds juni gewend zijn. De circulaire vlonders van de gemeente gaan van straat, die moeten in 2021 hergebruikt kunnen worden. Vlonders bij winkels zijn niet meer toegestaan, daar werd toch al weinig gebruikt van gemaakt. En horecaterrassen mogen alleen uitgebreid worden als dat echt niet anders kan. De vlonders waarmee dat gebeurt moeten wel winterproof zijn, dus niet gevaarlijk glad bij regen of sneeuw. Het idee is dat er weer wat meer parkeerruimte beschikbaar komt als het kouder wordt.

Winterterrassen kunnen overkapt, omheind of beschut worden, met bijvoorbeeld parasols, zonneschermen of zelfs pagodetenten. Vaak moet er wel een vergunning aangevraagd worden.

Horecaondernemers mogen extra kacheltjes neerzetten op hun terras. Maar de gemeente vraagt ze wél ook duurzamer oplossingen te gebruiken. Denk aan van circulaire (fleece)dekens, infraroodverwarming en verwarmde kussens en elektrische dekens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden