<p>DJ Peter Slaghuis werkte in de jaren tachtig in de legendarische discotheek BlueTiek-in aan de Karel Doormanstraat. (Foto: John Mo&ccedil;nik)</p>

DJ Peter Slaghuis werkte in de jaren tachtig in de legendarische discotheek BlueTiek-in aan de Karel Doormanstraat. (Foto: John Moçnik)

(Foto: )

Het verhaal van de legendarische BlueTiek-in DJ Peter Slaghuis...

Rotterdam - DJ Peter Slaghuis werkte in de jaren tachtig in discotheek BlueTiek-in. Hij zette er letterlijk de toon en droeg bij aan de doorbraak van elektronische muziek in Rotterdam. Jerry Beke geeft op zondag 18 oktober een lezing over Slaghuis.

Beke is de Peter Slaghuiskenner bij uitstek. Hij kent vele verhalen en feiten over Slaghuis en vertelt over zijn carrière als DJ, zijn platenlabel Hithouse en zijn persoonlijke leven. Jerry kwam wekelijks in BlueTiek-in aan de Karel Doormanstraat om naar de draaikunsten van Slaghuis te komen kijken en luisteren.

Na Peters overlijden, een auto-ongeluk maakte in 1991 een onverwacht einde aan zijn leven, verzamelde Jerry materiaal en allerlei informatie. In de jaren negentig maakte hij ook een website over Slaghuis, met alle muziek die hij heeft uitgebracht. Na contact met Peters ouders kwam Jerry in bezit van de sample-bibliotheek van Slaghuis en opname-audio-apparatuur.
Jerry schreef een hoofdstuk in het boek ‘Rotterdam In The House’ over het belang van Peter Slaghuis voor de eerste elektronische muziekontwikkeling in Nederland. Er zijn video-interviews met Jerry over Peter Slaghuis. Verder produceerde Jerry in 2012 samen met de bekende Nederlandse producers Addy van der Zwan en Koen Groeneveld een ‘remake’ van de belangrijkste hit van Slaghuis: ‘Jack To The Sound Of The Underground’. De lezing van Jerry Beke wordt ondersteund door samples en andere aan Slaghuis gerelateerde geluidsfragmenten. De afsluiting is een DJ-set/livestream met echt vinyl!
De lezing is een onderdeel van de expositie van DIG IT UP over BlueTiek-in, dat in de jaren tachtig de eerste megadiscotheek in Rotterdam was. Deze expositie is tot en met 15 november te bezoeken aan de Schiedamsedijk 62-a, op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
De lezing is te volgen en ook na afloop nog terug te zien via www.digitup.nl/live
In verband met maatregelen tegen het coronavirus wordt de lezing op zondag 18 oktober twee keer gegeven, om 15.00 uur en om 19.00 uur, waarbij maximaal acht bezoekers per keer aanwezig mogen zijn. Aanmelden via contact@digitup.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden