<p>Even kijken hoe druk het is hoor.</p>

Even kijken hoe druk het is hoor.

(Foto: Gemeente Rotterdam)

Met deze nieuwe druktemeter zie je van tevoren waar het druk of rustig is

Rotterdam - Genoeg afstand houden tot andere mensen en drukte mijden, maar tóch eropuit willen gaan? Dan is SpotRotterdam een handig hulpmiddel. Met deze druktemeter kun je live zien hoe rustig of druk het ergens is voordat je de deur uit gaat.

Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die een druktemeter lanceert op basis van objectieve real-time data. SpotRotterdam bevindt zich nu in een testfase. De komende maanden werkt de gemeente samen met de eerste gebruikers aan verbeteringen en uitbreidingen van functionaliteiten. In het najaar van 2020 kunnen Rotterdammers en bezoekers van de stad naast de webapp ook de SpotRotterdam-app gebruiken die via de app stores te downloaden zal zijn.

SpotRotterdam brengt de drukte in en rond de stad in kaart en helpt je om op verantwoorde wijze op pad gaan voor hun boodschappen, om te shoppen, een terrasje te pakken of te picknicken in het park. Je ziet in één oogopslag zien hoe druk of rustig het op openbare plekken in de stad is.
SpotRotterdam is niet alleen relevant tijdens corona, maar ook daarna kan de app inzicht geven in de drukte op bijvoorbeeld festivals en evenementen.

SpotRotterdam uitproberen kan op www.spotrotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden