Hulpvoertuig coronavervoer Trevvel
Hulpvoertuig coronavervoer Trevvel (Foto: Janneke Hordijk)

Trevvel start ‘coronadienstverlening’ uit de eerste golf weer op

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Rotterdam is hard bezig om een tweede coronagolf zoveel mogelijk in te dammen. Veilig en vertrouwd (groeps)vervoer is daarbij essentieel. Het Rotterdamse vervoersbedrijf Trevvel vervoert de vaak kwetsbare doelgroep al maanden coronaproof. Sinds vorige week zet Trevvel de zogenaamde ‘coronadienstverlening’ van de eerste golf weer volledig open.

Trevvel vervoert coronapatiënten naar ziekenhuizen, zorghotels, cohort locaties, maar ook weer terug naar huis. Dit gebeurt met getraind personeel en volgens de strikte voorschriften van het RIVM. Wie werkzaam is bij een overkoepelende zorginstelling, zoals in de Verpleging Verzorging en Thuiszorg (VVT), de meldkamer ambulances of de huisartsenpost (HAP) kan Trevvel inschakelen voor coronavervoer. Het gaat om het vervoeren van patiënten die zelf kunnen in- en uitstappen en patiënten in een rolstoel. Bellen om te reserveren kan tussen 09:00 en 21:00 uur naar: 088 - 130 30 30.

Luisterend oor

Trevvel heeft veel ogen en oren in de wijken. Daardoor merken de medewerkers van Trevvel dat door de coronacrisis met name oudere mensen hun familie en vrienden veel minder zien. Eenzaamheid komt in deze tijden helaas steeds vaker voor. Deze week start niet voor niets ‘De Week tegen de Eenzaamheid’.

Sinds het begin van de crisis heeft Trevvel 30.000 kwetsbare Rotterdammers gebeld om te vragen hoe het met hen gaat. Daarnaast staan de telefoonlijnen van Trevvel al maanden open voor een gezellig praatje of om eventuele zorgen te bespreken. Wat u ook kwijt wilt, Trevvel biedt een luisterend oor en helpt u vaak weer op weg. Bel tussen 08:00 en 22:00 uur naar 088 - 130 30 30 en kies optie 1.

Bezorging boodschappen en medicijnen

Kwetsbare ouderen of mensen uit de risicogroep die niet de deur uit kunnen of durven, kunnen voor boodschappen of medicijnen een beroep doen op de hulp van zowel de gemeente als Trevvel. Op verzoek worden boodschappen en/of medicijnen thuisgebracht! Reserveren kan via het gemeentelijke nummer 14010. Kies vervolgens optie 1. 

Buitenlandse reizigers

Tenslotte zijn er nog de buitenlandse reizigers die in Nederland aankomen en mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Er geldt dan het dringende advies om in quarantaine te gaan. Trevvel vervoert deze reizigers naar het Wings Hotel bij Rotterdam -The Hague Airport. Daar kunnen de reizigers in isolatie tot het moment dat zij weer verder mogen reizen. Met deze dienst ontlast Trevvel de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden