De Maaskantine
De Maaskantine

Caribisch terras De Maaskantine aan het water morgen open in de Esch

Rotterdam - De Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks openen een nieuwe horecazaak, aan de Plantagelaan 2 in De Esch. Aan de Nieuwe Maas. Op donderdag 1 oktober opent de Maaskantine. Met cajun/creoolse BBQ gerechten, rum based cocktails, beachclub vibes en een kleurrijk interieur waan je je op vakantie in Zuid-Amerika. De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.  

Deze sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo. Het terras heeft door de felle kleurencombinatie een vrolijke Zuid-Amerikaanse uitstraling. Het menu van chef-kok Nathan Meyer heeft genoeg opties voor zowel alleseters als vegetariërs en vegans. Van Sweet Potato Waffles en Blueberry Ribs, tot Louisiana Crawfish. De cocktailkaart iis samengesteld met The Rumah. 

Eigenaren Ruben Venema en Tjeerd Hendriks hebben eerder al furore gemaakt met By Jarmusch en WES. Hendriks: ‘De Maaskantine is nét iets anders dan we gewend zijn in Rotterdam en biedt daarmee een ander perspectief op de stad.’’ Venema vult aan: ‘’We hebben de rest van het concept voor 2021 zelfs al uitgedacht en dit wordt volgend voorjaar geïmplementeerd. We kunnen in ieder geval verklappen dat we een dakterras en strandje krijgen en we gaan een hele binnenruimte creëren.’

De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend van 15.00 tot 23.00 uur. Reserveren kan via demaaskantine.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden