Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet (Foto: Ernie Enkelaar)

Signeersessie Nelleke Noordervliet in Snoek

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op vrijdag 2 oktober komt schrijfster Nelleke Noordervliet naar Boekhandel Snoek voor een signeersessie rondom haar nieuwe roman De Val van Thomas G.

Nelleke is vanaf 15.30 uur aanwezig om haar boek van een handtekening en een opdracht te voorzien. 

“De val van Thomas G.” is de nieuwste roman van Nelleke Noordervliet. De ‘affaire-Thomas G.’ schokt het land. Media en sociale media verketteren uitgever Thomas Geel, die een extreem controversieel boek uitbracht met de titel Hedendaags fanatisme, geschreven door een uitgerangeerde historicus. Enkele maanden later komt Thomas om. In de donkere, stormachtige winter na zijn dood vertrekt zijn vrouw Isa naar Ierland om daar de gebeurtenissen te overdenken. Tegelijkertijd besluit een jonge freelancejournalist de affaire uit te gaan spitten. Hij zoekt contact met Geels opvolgster, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, met zijn carrière-bewuste dochter en ongrijpbare zoon. De affaire is voor hen nog lang niet voorbij. Ze botsen, naderen elkaar, liegen, bedriegen, zwijgen, spreken. Totdat de stem van Thomas opklinkt uit zijn nagelaten manuscript. In “De val van Thomas G.” duikt Nelleke Noordervliet in de ziel van haar personages, scherp maar met mededogen, en toont zij de kwetsuren van onze tijd.
Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als Het oog van de engel, De naam van de vader, Uit het paradijs, Pelican Bay, Snijpunt en Zonder noorden komt niemand thuis, verhalen en novellen die bijeengebracht werden in Veeg teken.

Voor meer info zie www.nellekenoordervliet.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden