De bibliotheek neemt je van 30 september tot en met 11 oktober mee door de geschiedenis, want dit jaar draait de Kinderboekenweek om het thema: En toen? Reis je mee terug in de tijd?
De bibliotheek neemt je van 30 september tot en met 11 oktober mee door de geschiedenis, want dit jaar draait de Kinderboekenweek om het thema: En toen? Reis je mee terug in de tijd? (Foto: )

Jaaah! Vandaag begint de Kinderboekenweek!

Rotterdam - De Kinderboekenweek begint vandaag! Hakim Traïda, bekend van Sesamstraat, geeft het startsein in vestiging Delfshaven, Bibliotheek Rotterdam. Samen met kinderen uit de buurt opent hij de tiendaagse kinderboeken traditie, dat dit jaar draait om het geschiedenisthema ‘En toen?’.

‘Wist je dat we hier tussen de tijdmachines zitten?’ Hakim legt uit dat je met een boek elke reis kunt maken die je wilt, ook terug in de tijd. Van de ridders van de ronde tafel tot de Inca’s uit het Maya gebergte en onze voorouders uit de oertijd, alles is mogelijk. De acteur stipt hiermee het belangrijkste doel van de Kinderboekenweek aan: kinderen enthousiast maken om (meer) te gaan lezen. Als íemand dat kan, is Hakim het wel. Direct na de officiële opening met Ineke Palm, vicevoorzitter van de gebiedscommissie Delfshaven en Cora König, Teammanager District West, start hij namelijk met zijn vertelvoorstelling Hakim op z’n best. Een interactieve show met de mooiste verhalen.

Ook is er in alle vestigingen tot en met 11 oktober van alles te beleven. In plaats van het grote Kinderboekenweekfeest zijn er in de Centrale Bibliotheek dit jaar twee zondagen met theater, kidscolleges en workshops. Bekijk het totale programma online en reserveer een plekje (voor de meeste activiteiten verplicht). Zie www.bibliotheek.rotterdam.nl/kinderboekenweek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden