Pieter Derks - Voor Wat Het Waard Is. Foto: Merlijn Doomernik.
Pieter Derks - Voor Wat Het Waard Is. Foto: Merlijn Doomernik.

Dit zijn de nieuwe uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Film: QT8: The First Eight
Een documentaire over de eerste acht films van Quentin Tarantino. Vol bewondering vertellen vaste acteurs in zijn films over de eigenzinnige werkwijze van de beroemde regisseur. Ze vertellen hoe beroemde scenes tot stand kwamen, hoe liefdevol Quentin Tarantino omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met elkaar verbonden is in zijn films. Vanaf donderdag 1 oktober in de bioscoop.

Jandino Asporaat -
Opgefokt
Jandino snapt dat iedereen opgefokt is door het ‘nieuwe normaal’. Ook hij betrapt zichzelf soms op de gedachte dat vroeger alles beter was. Maar hij laat zich niet langer gek maken, daar is het leven veel te kort voor. Zijn oplossing? Hij heeft lief als zijn moeder, feest als zijn vader, lacht als zijn opa en kookt en eet als zijn oma. Donderdag 1 & vrijdag 2 oktober bij Theater Zuidplein. Scoor je ticket op www.theaterzuidplein.nl. Entree €30,25.

Let’s Get Physical Kinderfinissage
Speciaal voor kinderen en gezinnen: het officiële afscheidsfeest van Let’s Get Physical, de beeldenroute met ruim dertig kunstwerken uit het atelier van Joep van Lieshout in Rotterdam-West. Ga met een speurtocht dwars door de tentoonstelling en doe mee aan spannende activiteiten bij onder andere het Dakpark en de Voedseltuin. Donderdag 4 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur bij AVL Mundo. Gratis toegankelijk.

Afrovibes @ Kunsthal
Zondag 4 oktober neemt Afrovibes het auditorium van de Kunsthal over voor een dag vol dans, video, muziek en spoken word. Ontdek werk van onder anderen Nana Adjoa, Ivan Words, Jelili Atiku, Dox en Batalo East. Laat je verrassen en inspireren door performances van Afrikaanse en Nederlandse makers waarbij het thema ‘Entanglement’ centraal staat. Reserveer een plaats in het auditorium van de Kunsthal via www.kunsthal.nl en krijg daarnaast toegang tot alle tentoonstellingen. Vanaf €7.

Uitagenda magazine
Om jouw herfst een stuk aangenamer te maken, heeft Uitagenda een speciale oktober-editie uitgebracht van Uitagenda magazine. In dit nummer lees je over coronaproof cultuur bezoeken en de festival-alternatieven van deze maand. Het Uitagenda magazine ligt onder andere bij supermarkten en is online te lezen via www.uitagendarotterdam.nl.

Sinfonia Maritiem Concert online
Iedereen op gepaste afstand, zowel het publiek als de musici van het orkest. In deze opstelling gaf Sinfonia Rotterdam het Maritiem Concert op het Katendrechtse Hoofd bij het ss Rotterdam. Een groot publiek genoot geheel volgens de maatregelen van de muziek. Voor wie er niet bij kon zijn: het Sinfonia Maritiem Concert is terug te zien via het YouTube-kanaal van Sinfonia Rotterdam. Gratis toegankelijk.
Expositie: Samensmeden, Meester In Zilver
Prachtige zilveren bekers, tabaksdozen en zoutvaten zijn verhuisd van het Museumpark naar de Parklaan. Zo wordt het verhaal verteld over belastingheffing op zilver. In samenhang met schilderijen waarop zilver is te zien, wordt de collectie in een hele nieuwe context tentoongesteld. De expositie is nog t/m zondag 17 januari te zien in het Belasting en Douane Museum. Vanaf €5.

Pieter Derks – Voor Wat Het Waard Is
Pieter Derks gaat afrekenen. Met de waan van de dag. Met de tijdsgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nu eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 oktober in het nieuwe Luxor Theater. Koop je kaartje op www.luxortheater.nl. Entree €29,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden