Foto: c) 2020 Butter Quartet

Strijkkwartet Butter Quartet geeft twee gratis concerten bij Schiezicht

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Schiezicht Klassiek en het Butter Quartet presenteren een bijzondere klassieke muziekmiddag. Op zaterdag 3 oktober verzorgt dit jonge strijkkwartet twee gratis concerten in de Kadekantine van Schiezicht: om 14.00 èn om 16.00 uur. Op het programma staan werken van de componisten Haydn en Eybler.

De locatie is Schiezicht, ingang Spangesekade 176 in Rotterdam Delfshaven. I.v.m. de coronamaatregelen is de capaciteit beperkt: per concert zijn slechts 10 kaarten beschikbaar.

Reserveren is dan ook verplicht via: info@schiezicht.com.

Geef bij reservering aan voor elk concert je je aanmeldt en met hoeveel personen je komt.

Over het Butter Quartet

Het Butter Quartet bestaat uit Anna Jane Lester (viool), Chloe Prendergast (viool), Isabel Franenberg (viool) en Evan Buttar (cello). Dit strijkkwartet is gespecialiseerd in de historische uitvoering van vroege strijkkwartetten en brengt op een liefdevolle manier oude instrumenten en technieken samen in moderne vertolkingen van deze vroege werken.

Oorspronkelijk waren zij studiegenoten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, nu bespelen de vier leden van het Butter Quartet volop de Europese podia. Het jonge kwartet is in 2019 toegelaten tot het prestigieuze Europese programma Eeeemerging+ voor jonge ensembles. Het Butter Quartet behoort zonder enige twijfel tot de nieuwe generatie topensembles van de toekomst. Het is dus een buitenkansje om deze musici nu bij Schiezicht te kunnen zien optreden – en dat ook nog eens helemaal voor niets!

Wij zorgen ook voor een lekker kopje koffie/thee en een lekker stuk versgebakken cake/taart.

Over Schiezicht Klassiek

Genieten van mooie klassieke muziek op niveau, maar in een informele, toegankelijke sfeer en setting. Betaalbare concerten uitgevoerd door kleine ensembles. Met na het concert gelegenheid tot napraten met elkaar èn met de musici, allemaal onder het genot van een vers gezet kopje koffie of thee en een heerlijk stuk huisgemaakte taart*. Dat is Schiezicht Klassiek.  

Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale podia zoals De Doelen, Codarts of in kerkgebouwen. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zoals Delfshaven.

Toegankelijkheid is een belangrijk element van Schiezicht Klassiek. Zo is er geen uitgebreide, ‘’droge ‘’ inleiding vooraf. In plaats daarvan komen de musici zelf aan het woord. Zo vertellen ze vaak iets over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

De programmeur van Schiezicht Klassiek, Ania Katýnska, kijkt daarbij niet alleen naar namen van musici, ensembles en componisten of genres maar ook naar de rijkdom van klassieke muziekinstrumenten. Zo waren er concerten met de geliefde strijkers zoals viool en (barok)cello maar ook minder bekende instrumenten als de luit en de theorbo. Zo is elk Schiezicht Klassiek weer een verrassende muzikale ontdekkingsreis.

*in deze tijden natuurlijk met inachtmening van de coronamaatregelen.

Schiezicht is een wijkonderneming en ontmoetingsplaats in Bospolder-Tussendijken, opgericht en gerund door een groep bewoners/ondernemers uit de buurt. Door middel van activiteiten proberen wij de buurt een beetje leuker en levendiger te maken. Bijvoorbeeld met onze aanschuifmaaltijden Schaften aan de Schie, Kookclub Kadekantine en Schiezicht Klassieke. Daarbij staan gastvrijheid, ontmoeting en verbinding steeds voorop.

Onze website is nog even ‘’in progress’’ maar volg ons via onze social media:

www.facebook.com/schiezicht

www.instagram.com/schiezicht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden