De Bergse Plassen zijn weer iets schoner.
De Bergse Plassen zijn weer iets schoner. (Foto: Chef Blancke)

Niet te begrijpen wat er bij het schoonmaken uit de Bergse Plassen gehaald wordt...

Rotterdam - De Bergse Plassen zijn weer iets schoner. Gelukkig maar, want het is niet te begrijpen wat er op een gewone zaterdag uit de plas wordt gehaald. De vrijwilligers die afgelopen weekend aan de slag gingen, vonden van alles. Van winkelwagen tot ‘afgedankte’ kano...

Afgelopen zaterdag ging stichting BergePlassen.org op Nationale Burendag aan de slag om de plassen schoner en veiliger te krijgen. Verontrustend blijft de grote hoeveelheid glas die de mensen van de stichting aantreffen. Lege bierflesjes, flessen wijn, rum en de populaire sterke zoete drankjes. 

Met name glas zorgt voor een zorgelijke situatie aan de oevers van de plassen. Op deze plek lopen recreanten en honden de plas in. Er komen steeds meer meldingen van verwondingen aan voeten en benen als gevolg van kapotte flessen. Tevens zijn er honden die kapot gesneden pezen in het recreatiegebied hebben opgelopen.

Tijdens deze laatste actie kon stichting BergePlassen.org gebruik maken van een duiker waardoor er nóg meer boven kwam dan de gebruikelijke flessen (glas en plastic), blikjes en chipszakken. De stichting zet zich tevens in om meer afvalpunten langs en op de plassen te plaatsen zodat gebruikers makkelijker hun afval kunnen weggooien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden