Foto:

Bosbadderen in Trompenburg Tuinen en Arboreturm

Rotterdam - Trompenburg, Tuinen & Arboretum is de eerste botanische tuin waar bezoekers binnenkort ook kunnen bosbadderen. De nieuwe gezondheidstrend heeft nu definitief ook in Nederland voet gevat. Wetenschappers van over de hele wereld constateren dat bosbadderen of forest bathing resulteert in een sterker immuunsysteem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties. 

Tijdens de wandeling van drie uur biedt een gecertificeerde gids een reeks uitnodigingen aan die de deelnemers helpen om op hun eigen authentieke manier om een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, kunnen we dingen gaan opmerken die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door te ontsnappen aan het snelle tempo van de dagelijkse routine, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen

Bosbadderen.nl is een samenwerking aangegaan met Trompenburg Tuinen & Arboretum voor drie forest bathings dit najaar. Op zondag, 25 oktober van 9.00 – 12.00 uur, woensdag, 4 oktober 13.00 – 16.00 uur en zaterdag, 28 november van 13.00 – 16.00 uur. 

Aanmelden via Bosbadderen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden