<p>Premier Rutte geeft om 19.00 uur een persconferentie.</p>

Premier Rutte geeft om 19.00 uur een persconferentie.

(Foto: Arenda Oomen Fotografie)

Vanavond persconferentie: ‘Kroegen om 22.00 uur dicht, voetbal zonder publiek’

Rotterdam - De horeca in het hele land moet om 22.00 uur de deuren gaan sluiten. Vanaf 21.00 uur mogen er geen mensen meer naar binnen. En er wordt geen publiek meer toegestaan bij het voetbal. Dat maakt het kabinet volgens ad.nl bekend tijdens de persconferentie vanavond om 19.00 uur. Volgens het ACC gelden de nieuwe maatregelen in ieder geval drie weken.

De landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis wordt teruggebracht naar 4 personen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 50 personen gelden voor bijeenkomst. Supermarkten moeten het gebruik van karretjes weer gaan bemoedigen. Ook komen er voor kwetsbare groepen en ouderen weer speciale tijden om te winkelen.

Thuiswerken wordt weer de norm. Werkgevers dienen dit strikt te handhaven. Zij worden aangesproken op overtredingen. Reizen van en naar Amsterdam (stad), Rotterdam (stad) en Den Haag (stad) wordt weer alleen voor noodzakelijke reizen.

Op 20 oktober worden bovenstaande maatregelen geëvalueerd. 

En meer
Er komen wellicht ook nog speciale maatregelen voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Daar stijgt het aantal besmettingen het snelst.

Gisteren spraken ministers en experts van het RIVM al met elkaar over de corona-aanpak. Vandaag komt het Outbreak Management Team (OMT) met een nieuw advies. Ook is er nog overleg met de burgemeesters van de veiligheidsregio’s. 

Gisteren meldde het RIVM wederom een recordaantal besmettingen: 2995. Al weken loopt dat aantal op. Dat geldt ook voor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Gisteren waren dat er 617, waarvan 127 op de intensive care.

Zie ook de berichtgeving bij onze collega’s van ad.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden