Premier Rutte praat met de burgemeesters van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag over nieuwe coronamaatregelen.
Premier Rutte praat met de burgemeesters van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag over nieuwe coronamaatregelen. (Foto: Arenda Oomen Fotografie)

Snel nieuwe maatregelen bekend, vanavond persconferentie

Rotterdam - Omdat de opmars van het coronavirus maar blijft doorzetten, worden snel nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Met speciale aandacht voor Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Vanavond (maandag 28 september) is er om 19.00 uur een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge..

Gisteren spraken ministers en experts van het RIVM al met elkaar over de corona-aanpak. Vandaag komt het Outbreak Management Team (OMT) met een nieuw advies. Ook is er nog overleg met de burgemeesters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan onder meer een mondkapjesplicht voor mensen met contactberoepen (zoals kappers), en plastic gezichtsbeschermers voor bedienend personeel in de horeca.

Er zijn bijzonder grote zorgen over Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daar stijgt het aantal besmettingen het snelst. Al is er bijna geen gemeente in Nederland meer waar geen besmettingen zijn. Alleen op Schiermonnikoog is dat nog zo.

Gisteren meldde het RIVM wederom een recordaantal besmettingen: 2995. Al weken loopt dat aantal op. Dat geldt ook voor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Gisteren waren dat er 617, waarvan 127 op de intensive care.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden