<p>Soldaat en meisje</p>

Soldaat en meisje

(Foto: Jeroen Bodewits)

Werk van Jeroen Bodewits eindelijk weer te zien, én te koop

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op zaterdag 26 september a.s. opent de duo expo ‘Jeroen Bodewits: See no evil, Hear no evil, Speak no evil’, een tentoonstelling op twee locaties in Rotterdam, waarvan alle werken te huur en/of te koop zijn. Het is een bijzondere kans om in het bezit te komen van een kunstwerk gemaakt door de in 2014 overleden beeldend kunstenaar Jeroen Bodewits.

Het werk van Bodewits is een tijdlang zorgvuldig opgeslagen geweest en ziet na jaren weer het daglicht. De erfgenamen voelen nu, na een proces van afscheid, de sterke behoefte om het werk een volgend leven te geven, zodat het een plek krijgt waar het gezien wordt. Thuis, in een verzameling of op een publieke locatie.

Bodewits had een grote affiniteit met Rusland, het land waar hij vanaf 2005 bijna jaarlijks naar toe reisde. De tegenstellingen die hij er aantrof inspireerden een groot deel van zijn werk. Bodewits heeft zich tijdens zijn plotseling beëindigde carrière overtuigend bewezen en exposeerde in binnen- en buitenland. Zijn werk was te zien bij galerie Bob Smit, galerie XX Multiple en galerie Ron Mandos, onder andere tijdens de KunstRai, Raw Art Fair, Manchester Contemporary en E/AB Fair te New York.

De duo expo is te zien in het Hilton Art Lab en Kunstuitleen Rotterdam en bestaat uit 24 diverse sculpturen van installaties tot kleinere objecten en ruim 25 screenprints variërend van 100 x 70 cm tot 200 x 340cm. De screenprints zijn verkrijgbaar in een oplage van 3 tot 10 stuks. 

Huur, koop of kunstkoop
Geïnteresseerden kunnen het werk van Bodewits kopen of huren via Kunstuitleen Rotterdam. Het is ook mogelijk een werk aan te kopen via de kunstkoopregeling van Kunstuitleen Rotterdam. 

Openingstijden
De duo expo is drie weken lang te bezoeken van 26 september t/m 11 oktober 2020. In het Hilton Art Lab van woensdag – zondag tussen 13.00 – 17.00 uur. In Kunstuitleen Rotterdam van donderdag – zaterdag van 11.00 – 18.00 uur.

www.kunstuitleenrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden