Premier Rutte praat met de burgemeesters van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag over nieuwe coronamaatregelen.
Premier Rutte praat met de burgemeesters van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag over nieuwe coronamaatregelen. (Foto: Arenda Oomen Fotografie)

Rotterdam op weg naar alarmfase ‘ernstig’, nieuwe maatregelen dreigen

Rotterdam - Omdat de opmars van het coronavirus maar blijft doorzetten, dreigen na het weekend nieuwe maatregelen in Rotterdam (en de andere twee grote steden). Premier Rutte zei vanmiddag dat daar op dit moment over wordt gesproken met de burgemeesters van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. 

Het Outbreak Management Team brengt waarschijnlijk maandag een advies uit, daarna (vermoedelijk dinsdag) zal er wellicht een nieuwe persconferentie van de regering zijn waarin de nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt. Toen onze regio vorige week de status ‘zorgelijk’ kreeg weden ook al extra maatregelen afgekondigd., Zo moeten de kroegen nu eerder sluiten. Maar dat lijkt niet genoeg te zijn en onze stad is op weg naar naar alarmfase ‘ernstig’. 

Afgelopen etmaal zijn in onze regio 271 nieuwe coronagevallen ontdekt, waarvan 174 in Rotterdam. Gisteren bedroeg het aantal nieuwe besmettingen in de hele regio 417, waaronder 248 in Rotterdam.Er zijn geen nieuwe mensen in het ziekenhuis opgenomen, wel zijn er vijf mensen overleden, waarvan drie in de gemeente Nissewaard. Landelijk steeg tussen donderdagochtend en vrijdagochtend het aantal positieve testen met 2777, een dagrecord.    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden