Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
De Orde der Stadsnatuurromantici

De Dominomus verhuist (samen met een Kapsalon) een tijdje van Rotterdam naar Brabant

Rotterdam - De Dominomus, een van de topstukken van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, gaat onze stad tijdelijk verlaten. Het iconische onderdeel van de tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’ wordt uitgeleend aan Het Noordbrabants Museum en krijgt daar van 10 oktober tot en met 24 januari een plaats in de nieuwe tentoonstelling ‘Asjemenou! - De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen’. De beroemde mus krijgt daar gezelschap van, onder andere, een Kapsalon, de Pet van Ome Willem en een Flippo.

De Dominomus is dinsdag 29 september 2020 voorlopig voor het laatst in het Rotterdamse museum te zien. Daarna gaat de opgezette vogel op transport naar het museum in Den Bosch. Haar plaats wordt ingenomen door een nieuwe aanwinst onder de ‘Dode dieren met een verhaal’: de Lijmmuis – een bosmuis (Apodemus sylvaticus) die op een school in Keulen van de papierlijmvoorraad snoepte en aan de tubes bleef plakken (en overleed).

De Dominomus is twee keer eerder uitgeleend. In 2007 keerde ze terug naar haar geboortegrond Leeuwarden voor een tentoonstelling in het Natuurmuseum Fryslân. In 2017 werd ze geleend door het Koninklijk Huis voor een tentoonstelling in het Koninklijk Paleis Amsterdam ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. De Dominomus werd toen een maand geëxposeerd naast de trouwjurk van Koningin Maxima.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden