Equal Yoga
Equal Yoga (Foto: Equal Yoga)

Equal Yoga: eigentijds, laagdrempelig en helemaal zen!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Dat yoga goed is voor lichaam én geest is inmiddels een algemeen bekend feit. Het draagt bij aan kracht en uithoudingsvermogen en is bovendien goed voor de mentale gezondheid. In ons drukke bestaan brengt Equal Yoga het zen-moment en de rust terug. Op een laagdrempelige doch sportieve manier breng je 60 minuten in een professionele omgeving - zonder impulsen van buitenaf - door. De persoonlijke touch en positieve stimulans die alle instructeurs en ondersteunend personeel brengen zorgen ervoor dat je terug blijft komen. Bij Equal Yoga boek je niet alleen je les makkelijk via de website of app, maar boek je ook favoriete plek in de zaal!

Equal Yoga is een inclusieve boutique yoga-keten met een laagdrempelige sfeer;

Recentelijk is er uitbreiding geweest naar Rotterdam en Utrecht;

In Rotterdam ondersteunt Equal Yoga Pride Rotterdam tijdens haar Open Weekend op 26 en 27 september met speciale lessen én een DJ;

Equal Yoga neemt in tijden van Corona passende maatregelen, onder andere d.m.v. luchtverversing (i.p.v. circulatie) en gepaste afstand;

Verdere uitbreiding staat voor eind 2020 op de planning.

Equal Yoga was de eerste boutique yoga-keten en dat bleek een groot succes: de lessen in allebei de Amsterdamse locaties raken tot op heden bijna allemaal uitverkocht. Met twee locaties buiten de hoofdstad - Rotterdam en Utrecht - stevent de boutique yoga-keten af op landelijk succes. Equal Yoga combineert het moment voor jezelf met een work-out. Door de warmte ga je meer transpireren en daardoor meer gifstoffen afvoeren. Je onderhoudt je lichaam niet alleen, je maakt het ook sterker. Na afloop heb je niet alleen die typische glow, maar ook een heerlijk gevoel om de dag mee voort te zetten. Bij Equal Yoga kom je omdat je je meteen al welkom voelt: de lessen zijn laagdrempelig en bedoeld voor iedereen. De naam zegt het al: voor Equal is inclusiviteit een belangrijke kernwaarde.


“Equal Yoga staat voor inclusiviteit. De lessen zijn laagdrempelig en bedoeld voor iedereen; voor ieder lichaam. Ons motto is niet voor niets ‘We’re all Equal, but different too’.” - Bastiaan van Ede, eigenaar Equal Yoga

Lesaanbod
Het lesaanbod van Equal bestaat uit Hot Power Yoga en de Equal Barre.

De Hot Power Yoga-lessen worden gegeven in temperaturen van 32 graden of 36 graden celsius. De meeste (vinyasa-)lessen worden gegeven op muziek. De Hot Fusion-lessen, die vooral goed zijn voor balans en focus, zijn hier een uitzondering op. Alle lessen hebben een vaste opbouw: een warming-up, het doorwerken van verschillende houdingen, core work-out en een ontspanningsoefening om de les in rust af te sluiten. 

Naast Hot Yoga kom je naar de studio voor Equal Barre: ritmische lessen op muziek die bevorderlijk zijn voor het tonen van armen, benen en billen. Equal Barre is een echte H.I.I.T. work-out die aan de barre plaatsvindt.

Uitbreiding

Equal Yoga begon in Amsterdam-Oost in 2016 en is inmiddels geliefd in en ver buiten Amsterdam. In 2017 kwam er een tweede studio bij in de Amsterdamse Jordaan. Equal Yoga was de eerste boutique yoga-keten en dat bleek een groot succes: de lessen in Amsterdam zijn tot op heden nog steeds bijna allemaal uitverkocht.

De studio in Rotterdam ligt pal tussen de Kunsthal en de Veerhaven in het bruisende van Scheepvaartkwartier. In deze buurt vind je veel luxe appartementencomplexen. De locatie ligt aan de Van Vollenhovenstraat zelf en heeft zelfs een openbare parkeergarage onder de locatie.

Na de les zin in koffie of een sapje? Er liggen horecagelegenheden genoeg in dit prachtige stukje Rotterdam. Bij de studio in Rotterdam kun je tijdens het Open Weekend op 26 en 27 september komen kennismaken met de inclusieve sfeer en energieke Yoga- en Barre lessen. In dat weekend is er zelfs een speciale actie: op zaterdag zijn de lessen gratis en op zondag ondersteunt Equal Yoga de Rotterdam Pride met speciale lessen én een DJ.

De nieuwste studio, in Utrecht, ligt in een prachtig hoekpand op het laatste adres van de Oudegracht: nummer 427. De sfeervolle locatie middenin de oude stad ligt ook nog eens naast het Ledig Erf, waar je na je yogales een stop kunt maken voor thee of een smoothie. De eerste kennismaking met het Utrechts publiek was positief, zo verwachten de eigenaren dat de Utrechters de matten in de studio’s veelvuldig zullen gaan gebruiken. De uitbreidingsplannen van Equal Yoga gaan verder: einde 2020 staat de volgende stap op de planning.


“TALL, SHORT, HEAVY OR LIGHT
RICH, POOR, BLACK OR WHITE
YOUNG, OLD, BENDY OR BLUE
WE’RE ALL DIFFERENT BUT EQUAL TOO”

Maatregelen omtrent het Coronavirus 
In tijden van de pandemie heeft Equal Yoga de nodige maatregelen getroffen. De lucht wordt 100% ververst (en er is dus geen circulatie). Dat kan omdat de zalen verwarmd worden met infraroodpanelen in plaats van met (lucht)verwarming. De matten liggen allen op 1,5 meter afstand en ook tijdens het schoonmaken worden extra maatregelen getroffen. Op deze manier wordt een veilig klimaat gegarandeerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden