Deborah Gravenstijn. (Foto: Jan Kok)
Deborah Gravenstijn. (Foto: Jan Kok) (Foto: Jan Kok)

Omarm Rotterdam!

Rotterdam - Freestylevoetballer Soufiane Touzani heeft de eerste door Arno Coenen ontworpen Rotterdamse aanvoerdersband gekregen. Ook Deborah Gravenstijn en Rita van Driel ontvingen de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’. Deze ‘aanvoerders’ dragen bij aan diversiteit in de Rotterdamse sport. Om aandacht te vragen voor de campagne ‘Omarm Rotterdam’ zijn ook 20 standbeelden in de stad voorzien van de band

‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. ‘Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen.’ aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Soufiane Touzani, straatvoetbalicoon van Zuid, ontving de band omdat hij met zijn sport en performances bijdraagt aan kansen voor jongeren. Oud top-judoka Deborah Gravenstijn verdient de aanvoerdersband als sportambassadeur van Rotterdam. Zo heeft zij haar eigen Rotterdamse Sporticonen-judotoernooi voor meisjes en werkt ze bij Excelsior4All aan kansen voor kwetsbare Rotterdammers. Rita van Driel ontving de band als voorvechter van het stimuleren van sport voor mensen met een beperking en als voorzitter van de landelijke alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’.

Er zijn ook aanvoerdersbanden uitgereikt aan Erna Truijens (HC Rotterdam, Hockey voor Iedereen, Sportspullenbank en Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport), Paul Veldhuijzen (Hockeyclub Feijenoord), Patrick van Daalen (Unity’99), Errol Essajas (Sport Performance Centre Rijnmond), Thijs de Greeff (John Blankenstein Foundation), Danny Valk (FysioHolland) en Mark van Son (Aafje Hulpthuis).

Voor deze campagne werkt Rotterdam Sportsupport samen met Mothership. ‘Onze vroegere Rotterdamse helden dragen deze aanvoerdersband samen met de helden van nu’, aldus Jeroen Everaert van Mothership.

Wethouder Wijbenga: ‘Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt.’

Wil je ook een aanvoerdersband? Neem dan contact op via info@rotterdamsportsupport.nl.

‘Omarm Rotterdam’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden