Foto: Almicheal Fraay

Kunstbeurs Art Rotterdam in Van Nellefabriek: ‘Ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers’

Rotterdam - De tweeëntwintigste editie van kunstbeurs Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 februari 2021. Locatie is opnieuw de iconische Rotterdamse Van Nellefabriek. Vier dagen lang vormt deze gerenommeerde beurs met haar focus op jonge kunst de ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en -professionals uit binnen- en buitenland. De organisatie verzorgt in februari weer een uitdagende beurs in een inspirerende context waar bezoekers nieuw werk kunnen beleven, ontdekken en aanschaffen.

Tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam, dat in de UNESCO-monumentale Van Nellefabriek een vloeroppervlak van meer dan 10.000 m2 bestrijkt, tonen ruim 100 galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent. De omgeving is in lijn met de voorschriften en maatregelen van de overheid. Tickets voor Art Rotterdam 2021 zijn alleen online, in time slots verkrijgbaar. Het Mondriaan Fonds organiseert voor de negende keer tijdens Art Rotterdam de tentoonstelling Prospects. In de tentoonstelling is werk te zien van 75 beeldend kunstenaars die in 2019 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Gastcurator is Johan Gustavsson.

NN Art Award en Publieksprijs
Voor het vijfde jaar op rij vindt op woensdag 3 februari de uitreiking plaats van de NN Art Award. NN Group, initiator van de award, is een verzekeraar en vermogensbeheerder (o.a. Nationale-Nederlanden) en kent een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring. Met deze prijs zet NN Group de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van Nederlandse kunstacademies. In november wordt de jaarlijks wisselende kunstvakjury bekend. Het werk van de vier genomineerden wordt gepresenteerd in de stand van de NN Art Award op de beursvloer. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van 10.000 euro.

Op de sluitingsdag van de beurs, zondag 7 februari, vindt de uitreiking van de NN Art Publieksprijs plaats. Het publiek kan voor het eerst zijn stem uitbrengen. De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van 5.000 euro.

Art Rotterdam Week
Tijdens Art Rotterdam transformeert de stad Rotterdam tot een walhalla voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers. Gedurende de hele week bruist Rotterdam met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, debatten, pop-up shows en diverse beurzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden