Gastheer Buurtzorgpension Wil van der Schoor.
Gastheer Buurtzorgpension Wil van der Schoor. (Foto: J Roes)

Jubileum Buurtzorgpension Rotterdam!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Dit jaar bestaat Buurtzorgpension Rotterdam 5 jaar!  Op 5 oktober 2015 werd een tweede Buurtzorgpension in Nederland geopend op het Noordereiland, met uitzicht op de Hefbrug en de Maas.

In een Buurtzorgpension kunnen mensen verblijven die tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze herstellende zijn van een operatie. Ook mensen met een chronische ziekte kunnen tijdelijk in het pension verblijven, bijvoorbeeld omdat hun mantelzorger opgenomen wordt in het ziekenhuis. Het Buurtzorgpension biedt deze mensen een plek om te herstellen en te revalideren. Naast dat er 24 uur een verpleegkundige aanwezig is, is er ook dagelijks een gastvrouw of –heer aanwezig die de maaltijden en koffie/thee verzorgt.

In 5 jaar tijd zijn er ruim 1500 gasten in het Buurtzorgpension geweest. Gemiddeld blijft iemand 2 tot 3 weken. In overleg met de cliënt, familie, mantelzorg en eventueel huisarts en fysiotherapeut wordt een terugkeer naar huis gepland. Eventueel wordt de zorg thuis verder voortgezet met behulp van thuiszorg.

Het Buurtzorgpension wil geen klinische locatie zijn, maar een gastvrije omgeving. De inrichting is warm met gewone meubels. De gasten hebben een eigen kamer, maar kunnen ook in de gezamenlijke ruimte koffie drinken of iets eten met elkaar. 

Zowel de ziekenhuizen als de huisartsen doen vaak een beroep op ons. Het Buurtzorgpension heeft zich daarmee ook bewezen als onmisbare schakel tussen het ziekenhuis en thuis.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden