Zicht opStadcentrum
Zicht opStadcentrum (Foto: R. Spruit)

Hebben we opeens een strand aan de Maas? Nee, niets is minder waar...

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Als je de camera zo instelt vanaf het Eiland Van Brienenoord, en je maakt een foto richting het centrum van onze stad, dan lijkt het erop dat onze stad er een strand bij heeft gekregen? Niets is minder waar!

Inmiddels zit de vaart er goed in op het Eiland Van Brienenoord! De werkzaamheden zijn in volle gang en de aanpassingen worden langzaam zichtbaar! Het eiland krijgt een metamorfose waarbij veel grond moet worden verzet. 

Langs de oevers van het Zuiddiepje wordt grond afgegraven en verplaatst naar de westelijke punt van het eiland die zicht geeft op het centrum van Rotterdam. Hiermee lijkt het er op dat Rotterdam er een strand heeft gekregen. Een stoffige bende dat moet gezegd worden als de grote traktoren langsrijden met daarin de grond, want op het eiland is het de laatste weken kurkdroog!

De zandstort op de westelijke punt maken onderdeel uit van de nieuwe natuuroevers die in het plan zijn opgenomen. Meer ruimte voor vogels en waterplanten. Dit gedeelte zal bij vloed dus onderlopen waardoor er een waadgebied ontstaat. Dit geldt ook voor het gedeelte waar het zand nu gewonnen wordt op het eiland!   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden