Lennard Poillot, coach van Dames-1 van Victoria, vindt plezier in hockey en beter worden ook belangrijk. (Foto: Koen Suyk)
Lennard Poillot, coach van Dames-1 van Victoria, vindt plezier in hockey en beter worden ook belangrijk. (Foto: Koen Suyk) (Foto: Koen Suyk)

Voor Victoria Hockey is ook in hoofdklasse winst alléén niet genoeg

Rotterdam – Voor Lennard Poillot is het nieuwe seizoen geslaagd als alle speelsters van Dames-1 van Victoria beter worden en volgend seizoen willen blijven. “Natuurlijk gaan we elke wedstrijd voor de winst en willen we in de hoofdklasse blijven. Maar als je een heel seizoen goede resultaten haalt en niemand wordt beter of heeft plezier gehad, dan ben ik niet tevreden.”

door Emile Hilgers

Die instelling past bij de club, weet de coach. “Victoria is een familieclub met ambities. Spelers en begeleiders kennen elkaar en ook de topteams zijn voor iedereen herkenbaar.”

Hoewel Dames-1 voorlaatste stond toen de competitie vanwege corona werd stopgezet, is Poillot positief over afgelopen seizoen. “We hebben bijna alle dertien duels spannend kunnen maken met een creatieve opbouw en druk op de tegenstander.”

“Toen ik hier kwam, promoveerden we naar de promotieklasse en een jaar later naar de hoofdklasse. Die seizoenen wonnen we veel. Op dit niveau gaan we echt niet in één keer bij de bovenste zes hockeyen. Maar het belangrijkste is plezier, beter worden en willen winnen. Dáár gaan wij voor.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden